evropa
U VAZDUHU · svet

Od 1970. do 2015. godine, u Evropi su 4724 čoveka umrla od bombardovanja, 2588 je ubijeno, 2365 je poginulo od napada, 548 talaca nije preživelo, 159 je oteto i nije preživelo, a još su tu hiljade ranjenih i nestalih.

Napad se može desiti skoro svuda i svugde. Na božićnoj pijaci isped crkve u Berlinu, na ulicama tokom nacionalnog praznika u Francuskoj, u avionu iznad Škotske, tokom prvog dana škole u malom gradu u Rusiji. Teroristički napadi su u Evropi za 45 godina odneli 10.537 života. A bilo je 18.803 prijavljena napada. napadi 2014. i 2015. godine su odneli najviše života, tada je stradalo najviše civila, ali i vladinih zvaničnika, a bilo je napada i na preduzeća i na medije.

Od 1970. do devedesetih godina prošlog veka zapadna Evropa je imala više terorističkih napada. Tada su jačali teroristički napadi iz Severne Irske (IRA) i Baskije (ETA). Početkom 2000. napadi su postali ređi.

U Istočnoj Evropi sve se uzdrmalo raspadom Sovjetskog Saveza 1991. godine. Širom bivšeg SSSR-a su se širili teroristički napadi a pojedine grupe su čak imale i pomoć Al-Kaide. Rusija, Velika Britanija, Španija i Francuska su zemlje sa najvećim brojem smrtnih slučajeva usled terorističkih napada.

Velika BritanijaOtvori galeriju

Office Space - posao i stres Poslovi koji su veoma plaćeni u svetu a nisu stresni Serbias-Capital-City-is-Stunning-in-Time-Lapse-hqdefault.jpg Kako je National Geographic predstavio Beograd svet U čemu je koja zemlja najbolja na svetu? jk Južna Koreja želi da se oslobodi novca i pređe na isključivo bezgotovinsko plaćanje · · · ·