apothecary-437743_960_720
PULS GRADA · zdravlje

Čuveni lek koji se koristi protiv bolova i prehlada (ali i mnogih drugih boljki) ima i neke alternativne upotrebe sa kojima je mali broj ljudi upoznat.

Predstavićemo vam 5 takvih koristi aspirina koje se nama čine najzanimljivijim:

1. Smanjuje otoke od ujeda komaraca

On takođe ublažava i svrab zbog ujeda. Sve što treba da uradite je da izdrobite jednu tabletu aspirina i taj prah stavite u kašiku vode, koju ćete onda naneti na otečene delove tela.

2. Eliminiše žuljeve

Aspirin pomažu i kod žuljeva tako što omekšava stopala i omogućava da se mrtva koža lakše ukloni. Napravite pomadu od sedam izdrobljenih tableta i pola kašike limunovog soka. Dobijenu smesu nanesite na žulj i pokrite toplom oblogom. Nakon 10 minuta oljuštite odgovarajuću mrtvu kožu uz pomoć kamena za pete.

3. Uklanja fleke od znoja na vašoj odeći

Aspirin će dati i novi život vašoj garderobi. Rastvorite jednu tabletu u vrućoj vodi i naspitie na odgovarajuće fleke. Ne dirajte taj komad odeće bar 8 sati. Tek nakon toga ga možete oprati na uobičajen način.

4. Održava cveće u vazama duže u životu

Za ovakav efekat potrebno je samo da izdrobljenu tabletu aspirina stavite u vazu sa vodom. Trik posebno dobro funkcioniše sa ružama, čineći da traju duže i izgledaju lepše.

5. Smanjuje perut

Kako biste se rešili peruti, operite kosu mešavinom šampona i dve izdrobljene tablete aspirina. Bićete prijatno iznenađeni efektima ove metode borbe protiv peruti.

Antimetil Koja je vaša dnevna doza đumbira? Zima je vreme gripa 5 pametnih načina da se odbranimo od prehlade i gripa M1_cover Immuno Systems: Multivitamin kapsule cover 5 korisnih saveta za svež dah · ·