FI0gt518pwiz25_3_a_cover
KULTURA · film/TV

Bilo da se radi o Džeku Trboseku ili slučaju Lizzie Borden, zločini masovnih ubica nas uvek iznenade svojom brutalnošću i učine da se zapitamo o smislu života u svetu gde takvo zlo postoji. Iz nekog razloga, to nas ne sprečava da gledamo krimiće, trilere i horore inspirisane ovim slučajevima. Danas ćemo vam predstaviti 5 ovakvih filmova.

1. Summer of Sam (1999)

David Berkowitz je bio serijski ubica odgovoran za smrt nekoliko devojaka i mladih parova u Njujorku 1976. i 1977. godine. Priča u ovim ubistvima je prikazana u filmu Summer of Sam slavnog reditelja Spikea Leea.

2. The Iceman (2013)

Richard Kuklinski, poznatiji kao The Iceman, je vodio dvostruki život kao tipičan porodični čovek i plaćeni ubica za mafiju. U filmu o njegovom životu The Iceman glumi ga Michael Shannon.

3. Killer: A Journal of Murder (1995)

Carl Panzram ne samo što je ubio 22 ljudi, već je i silovao oko 1.000 muškaraca, a sa nekim od svojih žrtava je nahranio i krokodile! Njegovi zločini su bili inspiracija za film Killer – The Journal of a Murderer.

4. The Girl Next Door (2007)

Ovaj horor film se bavi slučajem mučenja i ubistva šesnaestogodišnje Sylvije Likens od strane Gertrude Baniszewski, njene dece i još nekoliko lokalnih delikvenata.

5. Wolf Creek (2005)

Wolf Creek je australijski horor čija je priča delimično bazirana na slučaju ubistava turista početkom ’90-ih za koje je bio odgovoran Ivan Milat.

Rough_2_cover Skarlet Johanson u komediji „Ludilo devojačke večeri“ Detalj sa postera za seriju "Star Trek Discovery" (foto izvor denofgeek) Fantastika i triler: 5 novih serija koje nestrpljivo očekujemo movies-lead_cover Najbolji filmovi u 2017. do sada Get Shorty Trejler za novu krimi seriju „Get Shorty“ · ·