Najuticajnije blogerke
PULS GRADA · moda

U današnje vreme ako želite da ostavite trag u svetu mode i budete uticajni, više nije dovoljno da samo imate popularan blog i milione pratilaca na Instagramu. Naravno, to je i dalje bitno, ali u eri u kojoj svako može da otvori blog i kupi pratioce, samo oni sa X faktorom mogu da se se izdvoje u odnosu na ostale i unovče svoju popularnost sarađujući sa poznatim brendovima ili osnivanjem svojih.

Magazin Forbes je nedavno napravio svoju listu najuticajnijih modnih blogerki. Ovih 5 dama su se našle na vrhu.

1. Chiara Ferragni

Instagram: @chiaraferragni

Pratilaca: 10,4 miliona

Značajna dostignuća: Ferragni je od svog bloga The Blonde Salad napravila veliki biznis koji zapošljava dvadesetoro ljudi. Procenjuje se da je 2015. zaradila čak 9 miliona dolara.

2. Danielle Bernstein

Instagram: @weworewhat

Pratilaca: 1,7 miliona

Značajna dostignuća: Bernstein naplaćuje i do 20.000 dolara za sponzorisanje proizvoda na svom Instagram profilu. Ona je takođe osnovala dva brenda u 2016: Second Skin Overalls i Archive Shoes.

3. Jenn Im

Instagram: @imjennim

Pratilaca: 1,5 miliona

Značajna dostignuća: Jenn Im je pre svega poznata po svojim video blogovima. Pre nekog vremena je odlučila da još više unovči svoju popularnost osnivanjem modnog brenda Eggie, koji se specijalizovao za udobnu svakodnevnu odeću.

4. Leandra Medine

Instagram: @leandramcohen i @manrepeller

Pratilaca: 522 hiljade na @leandramcohen i 1,9 miliona na @manrepeller

Značajna dostignuća: Njen blog Man Repeller je izrastao u popularni lifestyle sajt poznat po svojim dobrim tekstovima o modi, životu i pop kulturi. Medine je sarađivala sa brendovima Topshop i Outdoor Voices, a 2016. je osnovala i svoj pod nazivom MR by Man Repeller.

5. Aimie Song

Instagram: @songofstyle

Pratilaca: 4,6 miliona

Značajna dostignuća: Song objavljuje svoje interesantne tekstove na sajtu Song of Style, koji postoji još od 2008. U međuvremenu je stigla i da napiše knjigu pod nazivom Capture Your Style.

gosling-lead-1507220797 Ryan Gosling: Najboljih 7 modnih momenata na filmu 1 Sever Zolak S ofingera: Vanja Stojković pagecover Ulični stil na Milanskoj nedelji mode paris_ss2018GLGL-999x500 Šta nose Francuskinje dok traje Nedelja mode u Parizu · · ·