pagecover
KULTURA · film/TV

Većina video spotova iz ’80-ih i ’90-ih je snimljeno u Los Anđelesu, gradu u kome talentovani, ali i oni manje talentovani glumci i muzičari pokušavaju da postanu slavni. Zbog toga ni malo ne čudi činjenica da je veliki broj sada već poznatih imena iz sveta glume svoju karijeru počeo u video spotovima popularnih muzičkih izvođača.

Ovih 7 glumčkih zvezda su upravo imali takvo iskustvo:

1. Christina Hendricks u spotu za pesmu One Hit Wonder grupe Everclear

Christina je napoznatija kao Joan Holloway iz popularne serije Mad Men. U međuvremenu je imala i nekoliko zapaženih uloga na velikom platnu, od kojih se izdvajaju one u filmovima Drive i God’s Pocket. Pre svega toga, najveću su šanse da ste je prvo videli u spotu za pesmu One Hit Wonder grupe Everclear

2. Angelina Jolie u spotu za pesmu Rock ‘N’ Roll Dreams Come Through Meat Loaf-a

Iste godina kada se pojavila u ovom spotu, Angelina je zajedno sa glumicom Amy Smart igrala i u videu za pesmu It’s About Time grupe The Lemonheads, ali i debitovala na filmu u naučnofantastičnom akcijašu Cyborg 2.

3. Courteney Cox u spotu za pesmu Dancing In The Dark Brucea Springsteena

Zvezda serije Friends u spotu za pesmu Dancing In The Dark Brucea Springsteena glumi njegovog najvećeg fana koji ima tu čast da se popne na binu tokom koncerta i đuska sa popularnim rokerom iz Nju Džerzija.

4. Matt LeBlanc u spotu za pesmu Into The Great Wide Open grupe Tom Petty and the Heartbreaker’s 

Još jedan glumac iz serije Friends je na početku svoje karijere igrao u muzičkim spotovima. Nažalost, Matt LeBlanc nije imao mnogo prostora da se iskaže u ovom videu, budući da su mu društvo pravile već etablirane glumačke zvezde kao što su Johnny Depp i Faye Dunaway.

5. Zooey Deschanel u spotu za pesmu She’s Got Issues grupe Offspring

Zooey Deschanel je danas najpoznatija po svojoj ulozi Jessice Christopher Day u seriji New Girl, ali i veoma uspešnoj filmskoj i muzičkoj karijeri. Može se reći da je njena rola u ovom spotu grupe Offspring bila prototip većine uloga koje će igrati kasnije.

6. Channing Tatum u spotu za pesmu She Bangs Rickyija Martina

Channing Tatum se proslavio ulogom stripera u filmu Magic Mike, a kako on pleše mogli smo da vidimo mnogo godina ranije u spotu za pesmu She Bangs Rickyija Martina

7. Alicia Silverstone u pesmi Cryin’ grupe Aerosmith

Alicia je imala samo 16 godina kada se pojavila u ovom spotu. Društvo su joj pravili i glumci Stephen Dorff Josh Holloway. Nakon uspeha pesme, grupa Aerosmith ju je angažovala za još dva spota za pesme Amazing i Crazy.

The Preacher, Fargo AMC kanal: Dve premijere i vikend maratoni omiljenih serija game-of-thronescover Game of Thrones: Prva epizoda HBO animirane istorije Sedam kraljevstva Scary-Movie-Couples Omiljeni ljubavni parovi iz filmova strave i užasa Jesen u bioskopu Jesen u bioskopu: „Beri Sil“, „Kingsman 2“, „LEGO Ninjago“, „Logan Laki“, „Mafijaški telohranitelj“ i „Ponovo kod kuće“ · · · · ·