blog-logo-fi.jpg
KULTURA · knjige

Izdavačka kuća Laguna osmislila je nesvakidašnji projekat. U sredu, 8. decembra, održaće se jedinstveni događaj, koji se prvi put u tom obimu sprovodi na ovim prostorima. Na Laguninom sajtu www.laguna.rs više od dvadeset domaćih pisaca učestvovaće na Blog danu.

Izdavačka kuća Laguna osmislila je nesvakidašnji projekat. U sredu, 8. decembra, održaće se jedinstveni događaj, koji se prvi put u tom obimu sprovodi na ovim prostorima. Na Laguninom sajtu www.laguna.rs više od dvadeset domaćih pisaca učestvovaće na Blog danu.

Ovaj događaj održavaće se četiri puta godišnje i predstavlja jedinstven primer veb aktivizma u Srbiji. U želji da skene pažnju javnosti na bitne probleme IP Laguna organizovaće Blog dan. Svaki Blog dan imaće drugu temu koja će uvek biti aktuelna i društveno angažovana.

Tema prvog Blog dana biće ekologija. Specijalno za ovu priliku svi učesnici napisaće po jedan tekst koji će 8. decembra biti objavljen na Laguninoj blog stranici www.laguna.rs/blog.

Nakon završetka prvog Blog dana svi tekstovi biće objavljeni u elektonskoj knjizi, koja će besplatno moći da se preuzima sa Laguninog sajta. Takođe, svaki sledeći Blog dan biće dostupan u elektronskom formatu.

Projekat Blog dan nastao je iz želje IP Laguna da svojim dvanaestogodišnjim iskustvom i poverenjem koje je stekla u zajednici utiče na preuzimanje vlastite i kolektivne odgovornosti u rešavanju aktuelnih problema.

Ljubica Arsić, Goran Skrobonja, Dejan Stojiljković, Vesna Dedić, Igor Marojević, Miomir Petrović, Nikola Malović, Maša Rebić, Aleksandar Ilić samo su neki od autora koji će se angažovati na ovom projektu.

Projekat je podržalo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije.

BLOG DAN - PISCI ZA EKOLOGIJUimg-blog-logo-fi.jpgharukimurakami1.jpg NOVI ROMAN HARUKIJA MURAKAMIJA erlendloe.jpg INTERVJU: ERLEND LU
Simon De Bovoar
KULTURA · knjige

Verovatno ste se makar jednom u životu zapitali, čitajući omiljeni roman, na koji način je tvorac istoga živeo i stvarao. Kako je izgledalo njegovo jutro, kada bi obično pisao, ili da li je imao omiljeno mesto, piće ili muziku uz koje bi proces stvaranja bio gotovo savršen. Možda je vreme, da se upoznate sa malim ritualima koje su upražnjavali veliki majstori svetske književnosti.

PR „PR“ – roman o ljubavnom trouglu koji istražuje granice ljubavi i beskonačnost interneta Booker nagrada uži izbor Objavljeni naslovi u užem izboru za nagradu Man Booker
PR
KULTURA · knjige

Provokativni roman „PR“ Aleksandra Ilića, novog, svežeg i autentičnog glasa savremene srpske književnosti, u izdanju Lagune naći će se u prodaji od petka, 12. septembra 2014. godine, u svim Laguninim klubovima čitalaca, knjižarama Delfi, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Booker nagrada uži izbor Objavljeni naslovi u užem izboru za nagradu Man Booker Lanzerote "Lanzarote i drugi tekstovi" Mišela Uelbeka - prvi put na srpskom
Lanzerote
KULTURA · knjige

Ovu zbirku čini niz izuzetnih priča i eseja na teme koje opsedaju Uelbeka – književnost, seks, smisao života i smrti, te dubina otuđenja savremenog čoveka od svoje okoline. Za one koji ga do sada nisu čitali ovo je odlična prilika za upoznavanje, a onima koji ga redovno čitaju ovo će biti prava poslastica.

Stvaranje sveta Prikaz knjige “Bog se nikad ne smeje”: Ateizam, ni novi, ni militantni Ivan Stanković „Kakodalogija“ ili memoari srpskog Dona Drapera
Ivan Stanković
KULTURA · knjige

Laguna je nedavno objavila novo izdanje „marketinških memoara“ Ivana Stankovića, knjige koja je prvobitno, pre tri godine i pod naslovom „Osnovi kakodalogije“, publikovao Clio. Pored novog dizajna, drugo izdanje je obogaćeno sa pet dodatnih poglavlja koja Stankovićevu priču čine potpunijom i zaokruženijom.

Jasad Jasad: Prvi erotsko-književni magazin na arapskom Bolji život Prikaz knjige: Nikola P. Savić „Bolji život“
Bolji život
KULTURA · knjige

Pred nama je jedno iz više razloga zanimljivo delo, roman koji nominalno pripada italijanskoj književnosti ali koji je zapravo u potpunosti srpski, nedvosmisleno lokalne boje i na naše teme. To što je debitant, Savića nije sprečilo da spretno složi narativni mozaik o odrastanju u novobeogradskim blokovima.

Snouden Dvojni prikaz: Bez skrovišta & Dosije Snouden Transatlantik Novi roman Koluma Mekena „Transatlantik“ u prodaji