blog-logo-fi.jpg
KULTURA · knjige

Izdavačka kuća Laguna osmislila je nesvakidašnji projekat. U sredu, 8. decembra, održaće se jedinstveni događaj, koji se prvi put u tom obimu sprovodi na ovim prostorima. Na Laguninom sajtu www.laguna.rs više od dvadeset domaćih pisaca učestvovaće na Blog danu.

Izdavačka kuća Laguna osmislila je nesvakidašnji projekat. U sredu, 8. decembra, održaće se jedinstveni događaj, koji se prvi put u tom obimu sprovodi na ovim prostorima. Na Laguninom sajtu www.laguna.rs više od dvadeset domaćih pisaca učestvovaće na Blog danu.

Ovaj događaj održavaće se četiri puta godišnje i predstavlja jedinstven primer veb aktivizma u Srbiji. U želji da skene pažnju javnosti na bitne probleme IP Laguna organizovaće Blog dan. Svaki Blog dan imaće drugu temu koja će uvek biti aktuelna i društveno angažovana.

Tema prvog Blog dana biće ekologija. Specijalno za ovu priliku svi učesnici napisaće po jedan tekst koji će 8. decembra biti objavljen na Laguninoj blog stranici www.laguna.rs/blog.

Nakon završetka prvog Blog dana svi tekstovi biće objavljeni u elektonskoj knjizi, koja će besplatno moći da se preuzima sa Laguninog sajta. Takođe, svaki sledeći Blog dan biće dostupan u elektronskom formatu.

Projekat Blog dan nastao je iz želje IP Laguna da svojim dvanaestogodišnjim iskustvom i poverenjem koje je stekla u zajednici utiče na preuzimanje vlastite i kolektivne odgovornosti u rešavanju aktuelnih problema.

Ljubica Arsić, Goran Skrobonja, Dejan Stojiljković, Vesna Dedić, Igor Marojević, Miomir Petrović, Nikola Malović, Maša Rebić, Aleksandar Ilić samo su neki od autora koji će se angažovati na ovom projektu.

Projekat je podržalo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije.

BLOG DAN - PISCI ZA EKOLOGIJUimg-blog-logo-fi.jpgharukimurakami1.jpg NOVI ROMAN HARUKIJA MURAKAMIJA erlendloe.jpg INTERVJU: ERLEND LU
Krive su zvezde
KULTURA · knjige

Da li biste čitali roman o ljubavi dvoje tinejdžera obolelih od raka? Ova postavka će, nesumnjivo, mnogim potencijalnim čitaocima na prvi pogled delovati odbojno, pa će napraviti grešku i zaobići najnovije delo Džona Grina… Bez obzira na škakljivu temu, „Krive su zvezde“ je iskren, hrabar i patetike lišen roman koji višestruko nagrađuje one koji ga uzmu u ruke.

El Ateneo, Buenos Aires 10 najinteresantnijih knjižara na svetu Krimi misterije Tri nove misterije: Zastrašujuće, elegantno, amerikanizovano
Krimi misterije
KULTURA · knjige

Sistemom tri-po-tri, a uz poneki zajednički sadržatelj stižemo do priče i o tri posve raznorodne misterije koje su nedavno obogatile knjižarsku ponudu Srbije. Sličan se sličnom raduje, a đavo se, vele, krije u detaljima, otud i ovaj skup u kom tri pisca u okvirima istog/sličnog žanra, srećom, pronalaze dovoljno osobenosti i zasebnih pristupa i pratećih ukrasa.

Kurt Vonegat "Doručak šampiona" Prikaz knjige: Kurt Vonegat "Doručak šampiona" Game of Thrones George R.R. Martin objavio poglavlje iz nove knjige
Kurt Vonegat "Doručak šampiona"
KULTURA · knjige

Ako ne znate ko je Kurt Vonegat ili ste za njega čuli ali niste pročitali nijedan njegov roman, Doručak šampiona može da posluži kao odlična početna tačka za upoznavanje sa ovim znamenitim američkim piscem. Ako ste Vonegatova dela već čitali, preporuka za Doručak šampiona vam nije ni potrebna. Ko jednom Vonegata uzme u ruke, uvek mu se vraća.

Game of Thrones George R.R. Martin objavio poglavlje iz nove knjige Todd Selby Selby: Ekstravagantni kreativci zabeleženi na fotografijama