božični-koktajli-1000x500
PULS GRADA · kulinarka

Zima nije vreme samo za tople napitke kao što su topla čokolada, kuvana rakija i vino, već je idalno vreme i za šarene ukusne koktele, kojima možete da obradujete vaše goste.

Smatra se da je leto period godine koji je kao stvoren za koktele. Uživate na plaži, a za to vreme lagano ispijate osvežavajuću, sa puno leda koktel. Ali ne moramo samo tokom vrelih dana da uživamo u koktelima, već to možemo i zimi. Dolaze nam praznici i atmosfera se zahuhtava, kuća će vam biti ispunjena porodicom i prijateljima. Uz poklone sa kojima ćete ih obradovati, možete ih poslužiti i koktelima. Pronašli smo recepte za lake i ukusne zimske koktele koje možete napraviti očas posla, a pritom obradovati i ugrejati svoje najbliže.

Mohito beli Božić

Sastav:

  • Sok limete
  • Kašičica šećera
  • Dve kašike belog ruma
  • Kašika kokosovog ruma
  • Pola čaše kokosovog mleka
  • Mineralna voda
  • Listići nane

Način pripreme: Izmešajte sok od limete sa šećerom i listićima nane. Zatim dodajte beli rum, kokosov rum, kokosovo mleko i mešajte dok se sve ne sjedini, a posle dodajte led i nastavite sa mešanjem. Na kraju, sipajte u čašu i ukrasite listićima nane.

Zimska čarolija

Sastav:

  • 30 ml kokosovog krema
  • 45 ml vodke od vanile
  • 45 ml čokoladnog likera
  • led

Način pripreme: Dobro izmešajte sve sastojke zajedno, a nakon toga ohladite koktel i sipajte u čašu sa ledom.

Harvest Sparkle

Sastav:

  • Sirup od meda
  • Med
  • 20 ml viskija
  • 20 ml proseka ili šampanjca
  • Ruzmarin
  • Kašičica cimeta
  • Čaša soka od pomorandže

Način pripreme: Na zagrejanoj ringli u maloj posudi mešajte med, cimet i sok od pomorandže. Sačekajte da provri, skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U drugoj posudi mešajte viski, sirup od meda i led. Kada dobro izmešate, dodajte prethodno zagrejani med, cimet i sok od pomorandže, ostavite u frižideru da se ohladi. Nakon što ste ga ohladili u frižideru, dodajte proseko ili šampanjac i ukrasite ruzmarinom.

Mimoza sa malinama

Sastav:

  • Zamrznute maline
  • Flašica šampanjca
  • Kašičicu šečera
  • Čašu šlaga
  • Sveže maline kao ukras

Način pripreme: U maloj posudi na šporetu dodajte zamrznute maline da se rastope, postepeno dodajte šećer dok se ne istopi. Sklonite sa ringle i mešajte dok ne postane kao pire. Nakon toga ostavite u frižideru da se ohladi. Kada se ohladi dodajte šlag, opet dobro izmešajte i vratite u zamrzivač. Ostavite u zamrzivaču na nekih tri do četiri sata i posle samo prelijte šampanjcem i stavite sveže maline kao ukras.

Čokoladni martini

Sastav:

  • Čaša čokoladnog mleka
  • 45 ml čokoladnog likera
  • 25 ml običnog likera
  • Izmrvljene šarene bombone kao ukras

Način pripreme: Ovaj koktel je najednostavniji za pravljenje. Sve zajedno dobro izmešajte i na kraju samo dodajte izmrvljene bombone kao ukras.

 

 

cover www.goodhousekeeping.com Praznični keksići koje će vam (skoro) biti žao da pojedete cover1000x500 5 bizarnih koktela za „Noć veštica“ Avokado doručak Moćni avokado: Ideje za zdrav i ukusan doručak cover Recepti za anđeoski ukusna „đavolja jaja“ · · ·