Plaže Montenegro
PULS GRADA · destinacija

Sunce na crnogorskom primorju jeste u devetom i desetom mesecu blaže, ali je uživanje na plažama za mnoge neuporedivo veće jer pored preznojavanja na velikim vrućinama nema ni gužvi koje bi mogle smetati onima koji žele pravi odmor.

Zbog toga, retki koji to mogu zbog poslovnih obaveza, jer jer vreme radnih ali i školskih odmora prošlo, bar za vikend mogu doživeti opuštanje na nekoj od plaža na budvanskoj rivijeri.  Predlažemo nekoliko mesta koje će vam se urezati u sećanje a odmor učiniti nezaboravnim. Zato pogledajte vremensku prognozu i ugrabite još nekoliko sunčanih dana za potpunu relaksaciju.

Ričardova glava je prava gradska plaža čiji se istočni kraj sudara za zidinama Starog grada. Odmor na plaži, piće ili obrok u nekom od restorana i obilazak trgovačkih radnji u uskim kamenim ulicama preporuka su koju je teško odbiti. Nedaleko od nje je i čuvena plaža Mogren, peške, stazom uz more, možete otići do nje i usput napraviti za uspomenu fotografiju Starog grada.

Na Kamenovu se možete smestiti na peščanom ili kamenitom delu u zavisnosti od onoga šta volite. Odličan izbor je odmor na baldahinima ili plutajućem splavu sa ležaljkama u baru i restoranu La Capitale. Septembarsko sunce ćete ovde iskorisiti u punoj meri jer ima takav položaj da sunce na njoj nalazi najkasnije. Ukoliko volite da promenite više mesta u toku dana za samo par minuta ćete stazom uz plažu, kroz tunel stići do plaže Đevištenje, a u nastavku na nekih dvesta metara udaljenosti nalaze se Rafailovići i Bečićka plaža.

Leva plaža na Plaža na Svetom Stefanu je pravi raj za uživanje. Crvenkasti pesak, čisto more i predivan pogled na srednjevekovni grad na polustrvu nestvaran su ambijent za savršen odmor. U zaleđu plaže se nalazi nekoliko restorana i kafića, a moguć je i obilazak ostrva za one koji vole da saznaju nešto više o istoriji ovog nesvakidašnjeg mesta po kome je prepoznato crnogorsko primorje. Staza koja prolazi tik uz obe svetostefanske plaže idealno je mesto za šetnju i fotografisanje.

 

Sveti StefanOtvori galeriju

Galija, plaža nadomak Svetog Stefana nudi luskuzan doživljaj uživanja na suncu. Superudobni baldahini i ležaljke prilagođeni su i najprobirljivijima. Restoran i cafe uz obod plaže omogućavaju ugodan celodnevni boravak. Za ljubitelje „divljih plaža“ i one slobodnijeg duha, odmah pored ove plaže nalazi se nudistička plaža Bijeli rat do koje se može spustiti stazom sa automobilskog puta. Nedaleko od njeg, plivajući, možete stići do usamljnee plažice Trinčića zalaz do koje se može doći jedino sa mora. Crvene stene u okolini čine ambijent drugačijim u odnosu na ostala mesta na rivijeri.

U Perazića dolu na raspolaganju su dve plaže i dva plažna bara restorana odvojeni samo većom stenom preko koje se prelazi drvenim stepenicama. Okomite stene iznad plaže, pogled prema otvorenom moru i deo izolovan od radoznalih pogleda – sve što možete poželeti od sunčanja i kupanja nalazi se upravo ovde. Na plaži postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, a besplatan parking nalazi se tik uz more uz samu plažu, što je idealno za sve one koji ne vole pešačenje.

Rafailovići Rafailovići – ukoliko želite savršen primorski odmor Stari grad Ulcinj Stari grad Ulcinj: Najromantičnije mesto na jugu Jadrana coverduplikati 5 „duplikata“ poznatih znamenitosti vrednih pažnje Manastir Beska Manastiri na Goricama: Nestvarna ostrva na Skadarskom jezeru · · · · ·