Krokodil Peva Korice-1_cover
KULTURA · knjige

U izdanju Kreativnog centra upravo je objavljen roman Krokodil peva Vesne Aleksić, nagrađivane spisateljice za decu i mlade. „Krokodil peva“ govori o prelomnoj godini jedne savremene, mlade porodice.

Glavna junakinja Danica ima sedam godina i u njenom životu dešava se mnogo toga velikog i važnog. Prvo je njen polazak u školu, a drugo rođenje mlađeg brata. Ali pored radosti i veselja, ti događaji doneće u njenu porodicu i iznenadne probleme. Suočena s nizom izazova, Danica će, poput hrabrog redova, junački proći kroz sva iskušenja koja joj ta godina donosi.

Autorka Vesna Aleksić piše o teškoćama i realnim problemima pokazujući mnogo topline i razumevanja za sve likove, a posebno za decu. Nakon što je pročitala knjigu Moj deka je bio trešnja, shvatila je da ne postoji tema koja nije podesna za mlade čitaoce. Tako i u najnovijem romanu Krokodil peva ona piše o ozbiljnom periodu kroz koji prolazi devojčica Danica, koja, uprkos svojim godinama, pokazuje veliku zrelost i odvažnost i precizno opaža sve što se oko nje dešava.

Krokodil peva namenjen je deci, ali će svakako biti zanimljiv i odraslima jer će ih dirnuti i podsetiti na to koliko je teško biti dete. Ovaj roman je nezaobilazno štivo za svakog roditelja koji se trudi da bude što bolji.

MK_korice_p_cover City letnja preporuka #29: Knjiga „Mistični kabare“ Alehandra Hodorovskog Gošća „Gošća“ koja je osvojila srca čitalaca Oto Horvat, Bekim Sejranović Dvojni prikaz: Oto Horvat „Kao Celanovi ljubavnici“ & Bekim Sejranović „Dnevnik jednog nomada“ Prednja korica_cover City letnja preporuka #8: Roman „Devojke iz Sao Paula“ Ližije Fagundes Teles · ·