unnamed (5)_cover
PULS GRADA · gastro

Brend Dva štapića pod kojim će mnogi prepoznati svoju omiljenu kinesku hranu, gradio se napornim i predanim radom, a sve je počelo spontano i iz ljubavi prema kuvanju i egzotičnim ukusima.

Prema rečima Jelene Savčić, Dva štapića je porodični biznis započet 2005. godine kada je otvoren a la carte restoran u Novom Sadu koji je za kratko vreme postao omiljen među Novosađanima. Tokom godina otvarale su se nove poslovne prilike, pa se restoran Dva štapića širio i u drugim gradovima i polako postajao prepoznatljiv brend kome ljudi veruju.

„Dva štapića brend godinama su gradili članovi porodice Savčić. Neko je doneo kreativnost, neko ljubav prema kuvanju, neko stručnost u oblasti ugostiteljstva, a ono što je zajedničko svima nama jesu velika ljubav i strast prema ovom poslu“, objašnjava naša sagovornica.

U ovom trenutku u Beogradu pod brendom Dva štapića rade četiri restorana (u Ulici kneza Miloša 15, Zorana Đinđića 12 D, Trgovačkoj ulici i u TC Ušće). U Novom Sadu rade tri restorana, od kojih su dva fast-fooda u Fruškogorskoj ulici i Janka Veselinovića, i jedan a la carte u Vase Stajića. Restorani postoje i u Vršcu i Zrenjaninu.

Autentičnost

Meni restorana Dva štapića osmišljen je uz pomoć glavnog šefa Wang Hantjana koji je još 2005. godine postao deo familije Savčić. Wang je iz grada Šenjang, provincije Liaoning. Autentičnost sosova, začina i namirnica zadržan je u potpunosti, a taj kvalitet u ovom restoranu održavaju tako što direktno uvoze namirnice iz Kine, i dva puta godišnje odlaze tamo da ih lično biraju i iz prve ruke donose inovacije.

„Meni je raznovrstan, a ukusi su prilagođeni našem podneblju. Dva štapića nudi jela za ljubitelje mesa, ribe, plodova mora, vegeterijance, vegane, decu. Ukusi u kineskoj kuhinji su veoma raznovrsni, tako i ovde možete probati pikantna i ljuta jela ali i ona blažih i suptilnijih ukusa. Pored slanih jela u ponudi je i veliki izbor autentičnih kineskih poslastica ali i deserata koji predstavljaju veoma interesantan spoj kineskih i srpskih ukusa, kao što su rolnica s jabukom i orasima“, objašnjava Jelena Savčić.

Uvek na visokom nivou

Posebna pažnja u ovom restoranu posvećena je najmlađim gostima, za koje je osmišljen dečji meni koji čine zdrava i izbalansirana jela.

Gosti restorana ili oni koji naručuju jela za dostavu mogu da očekuju da će svaki član tima Dva štapića učiniti sve kako bi poželeli da im se što pre vrate. Goste restorana uslužiće uvek prijatno i ljubazno osoblje u atraktivnom ambijentu, dok oni koji poruče dostavu mogu da očekuju svežu i vruću hranu u najkraćem mogućem roku. Dostavu Dva štapića bije glas da je najbrža i najprofesionalnija u gradu.

S obzirom na popularnost kineske hrane, Dva štapića izdvajaju iz velike ponude ove hrane najpre profesionalni kuvari iz Kine, kao i edukovano osoblje restorana, autentični sastojci, svežina namirnica premijum kvaliteta, higijena i savremen pristup dizajnu i marketingu.

Biber iz Kine

Glavni „krivac“ za neodoljive ukuse kojima se svi rado vraćaju jeste kuvar Wang koji u saradnji sa svojim kolegama iz Kine svakodnevno razvija meni. Prema rečima naše sagovornice, daleko najpopularnije jelo u ponudi jeste piletina u sečuan sosu najverovatnije zbog autentičnosti sastojaka, odnosno posebnih vrsta bibera koji se mogu nabaviti samo u Kini. Takođe, mnogim gostima nezaobilazan je već čuveni pohovani sladoled koji čini neobičan spoj vrućeg hrskavog poha i hladnog kremastog sladoleda. Pored toga, svakodnevno se proizvode sveži domaći sokovi, među kojima je limunada jedan od omiljenih.

„Dva štapića za cilj imaju da egzotične ukuse približe što većem broju ljudi u Srbiji. Svakodnevno radimo na inovacijama i proširenju ponude kako bismo gostima uvek bili interesantni“, zaključuje Jelena Savčić.

_cover Fine Casual: Dining & Catering Humus_1-1_cover Sedam situacija u kojima je humus savršeno jelo Shakshuka 2_cover Čarobna jutra 7856_83_cover Mediteranska kuhinja Budve: Paštrovska kužina · ·