null
KULTURA · film/TV

Jesen će u gradskim bioskopima biti u znaku akcionih filmova, bilo da se radi o superherjskim ostvarenjima, filmovima katastrofe, akcionim komedijama ili filmova po istinitoj priči. Saznajte u našem tekst šta sve možete da očekujete na filmskom platnu u oktobru i novembru.

PROKLETI PAS

Rediteljski debi uradak poznatog producenta i medijskog svaštara Dragana Pešikana je akciona komedija visokog kalibra, zasnovana na zabuni koja se potpuno otrgla kontroli. Jedan cuko, pasoš i znatiželja tj. radoznalost stvorili su zabavan, na momente histeričan film koji funkcioniše kako na scenariju, tako i na odličnim lokalnim glumcima. Prirodno, kad isntitucije zataje, onda nastupa princip heroja otpadnika, baziran na novom Holivudu. Prokleti pas čak i zvuči američki, a ne kao pitoreskna srpska psovka koje se često čuju u filmu.

U svakom slučaju, Srđan Todorović, najsvestraniji glumac u novijoj istoriji, dovoljan je razlog da se ovaj film pogleda i locira u sumanutom ringišpilu savremenog srpskog filma. Naravno, tu su i vrlo zanimljive uloge, epizode i kameo pojavljivanja, od Nine Seničar, Miloša Vlalukina, Maje Lukić pa sve do Aleksandra Šapića i Igora Pervića. Film kome je kultni status garantovan, kao i podstrek da Pešikan češće sedi u rediteljskom ligeštulu.

Početak prikazivanja: 19. oktobar

ART VISTA d.o.o.

GEOSTORM

U pravopisnom haosu tuđica i lokalizama, posle Dunkirka dolazi nam Geostorm, verovatno prepoznatljiviji kao Geo-oluja. Opet, u geografskom haosu najstrašnijih uragana i nenormalnih oluja, prirodno je bilo očekivati da se argument otvoren bezgrešnim Dan posle sutra Rolanda Emeriha nastavi s tragičnom rečenicom da je stvarnost gora od fikcije. Ovoga puta sva nada je upućena iskusnom Džerardu Batleru koji, kad nije na Noletovim mečevima, mora da makar pokuša da spase planetu od majke svih oluja.

Prirodno ili neprirodno, superoluja preti da okonča čitav svet ponajviše zbog našeg nezainteresovanog stava prema klimatskim promenama. Geostorm je ljubavno pismo upućeno Donaldu Trampu i svima sličnima koji ne shvataju koliko kraj nikad nije bio bliži. A ovaj film je dobrano upozorenje. Na kraju, posle ovog filma ne možete da ga diskvalifikujete jer je „nerealan“.

Početak prikazivanja: 19. oktobar

NAJHRABRIJI

Fimovi bazirani na prirodnim katastrofama imaju svoju publiku ponajviše jer se radi o realnim svakodnevnim ljudima koji su suočeni s nekom ogromnom opasnošću. Ovoga puta, ovaj film prati stravičan požar u Arizoni 2013. u kome je stradalo čak 19 hrabrih vatrogasaca. Ove godine smo bili svedoci katastrofalnih požara u regionu, i te slike su nam pokazale kako izgleda kraj sveta.

U Najhrabrijima dominiraju ikone američkog herojskog filma: Džoš Brolin, Džef Bridžis, mlađani Majls Teler, i uvek lepa Dženifer Koneli. Još jedan film o prirodi koja argumentovano želi da nam poruči da smo preterali i da u ovoj trci nema pobednika. Izvanredno.

Početak prikazivanja: 26. oktobar

Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

TOR: RAGNAROK

Ko je preživeo Spajdermena, treba da se pripremi za treći nastavak Tora koji se tiče njegove otadžbine Asgard. Kao što znamo, Tor je imao honorarni posao kao Osvetnik, međutim, sad je došlo do duvara, u ovom filmu treba da spasava kako svoju tako i glavu svojih sunarodnika. Nažalost, u ovom filmu ostaje i bez hipi frizure ali i bez svog čekića Mjolnira. Ipak, neočekivano srešće kolegu s posla, Hulka, koji je posle Ere Altrona takođe na neplaćenom.

Novozelandski reditelj Taika Vaiti savršeno gradira urnebesni slepstik s mitološkom patinom, tako da pred sobom imamo poprilično šarenijeg Tora od prethodnog, poprilično mračnog. Pored Hemsvorta i Rafala, tu su, opet, očekivano neočekivano Tom Hindlston kao Loki, Entoni Hopkins kao Odin, i do sada neviđeni Džef Goldblum, Kejt Blanšet, Tesa Tompson. Da postoje samo Marvel filmovi u bioskopima, ne bi nam nikad bilo dosadno. Za „ne propustiti“…

Početak prikazivanja: 2. novembar

Taramount

"Halt and Catch Fire" AMC kanal: Poslednja sezona serije „Halt&Catch Fire“ Prokleti pas Kritika filma „Prokleti pas“: Jedini cilj je zabava 1502908467-landscape-1502904166-highest-paid-actress Najplaćenije glumice u 2017. Matilda Uskoro počinje Filmska revija CINEMAFEST · · · ·