86876e1a8535914bbfce91bddcfeddb8_cover
KULTURA · fotografija

Kao deca svi smo imali košmare zbog kojih smo se budili obliveni hladnim znojem. Sećamo se snova u kojima nas neko juri, snova u kojima padamo sa velikih visina, a ponekad su košmari bili tako brutalni da smo čak sanjali i da umiremo. Američkom fotografu Arturu Tresu ovakvi snovi su poslužili kao inspiracija, pa je ’60-ih i ’70-ih odlučio da elemente dečjih košmara oživi u svojoj kolekciji slika „Sakupljač snova“.

On se svakako potrudio da finalni proizvodi budu što upečatljiviji i što je moguće tačnije reprezentuju dečje jezive snove. „Upoznao sam se se detaljima košmara u razgovoru sa decom u školama, na ulici i lokalnom igralištu, što mi je znatno pomoglo kada sam pokušao da ih učinim stvarnim na svojim slikama“, izjavio je Artur Tress povodom svoje kolekcije.

Ako često imate košmare, možda je najbolje da preskočite ove slike. U slučaju da ih imaju vaša deca, vrlo je moguće da sadrže neke elemente zabeležene na ovim nadrealnim fotografijama. Pogledajte u našoj galeriji kako one izgledaju.

Fotografije naših košmaraOtvori galeriju
page_cover Portreti inspirisani kulturom starih Slovena Oblast Khumbu u severoistočnom Nepalu Magične planine na fotografijama Džeka Brauera pagecovernokti Umetničke fotografije noktiju na nogama pagepinupcover Neverovatne slike pin-up devojaka pod vodom · ·