M3cover
PULS GRADA · zdravlje

Ako vam nije problem da vežbate, ali su vaša prava strast filmovi, imamo dobru vest za vas. Novo istraživanje univerziteta Vestminister je došlo do saznanja da se tokom gledanja horor filmova troši jedna količina kalorija kao tokom kratkog džogiranja ili pola sata brzog hoda. Naravno, pod uslovom da su vam filmovi stvarno strašni.

Istraživači su pažljivo merili rad srca i disanje kod učesnika eksperimenta koji su gledali horor filmove. Izračunali su da su oni koji su izdržali 90 minuta filma izgubili u proseku 113 kalorija. Štaviše, što je film bio strašniji to je efekat bio veći, pa je najviše kalorija potrošeno tokom gledanja Kjubrikovog remek dela Isijavanje, a potom horora Ajkula i Isterivač đavola.

Filmovi sa iznenadnim scenama su bili posebno efikasni, budući da tokom njih naglo raste puls gledaoca, dolazi do većeg lučenja adrenalina, što izaziva ubrzanje metabolizma i smanjenje apetita.

Istraživači su svoje rezultate sumirali na listi koja pokazuje koliko se u proseku troši kalorija tokom gledanja nekih od najpopularnijih horor filmova svih vremena. Pogledajte kako ona izgleda.

  1. Isijavanje: 184 kalorija
  2. Ajkula: 161 kalorija
  3. Isterivač đavola: 158 kalorija
  4. Osmi putnik: 152 kalorije
  5. Slagalica strave: 133 kalorija
  6. Strava u Ulici brestova: 118 kalorija
  7. Paranormalna aktivnost: 111 kalorija
  8. Teksaški masakr motornom testerom: 107 kalorija
  9. Projekat: Veštica iz Blera: 105 kalorija
  10. [Rec]: 101 kalorija
Zdravlje Virusima je odzvonilo pagecover Živeo je na jednoj namirnici godinu dana i čak postao zdraviji Ne deli se Neke stvari nisu da se dele Diva laser centar Šta bi trebalo da znate o mladežima · · · ·