google
U VAZDUHU · tech/web

Google i Microsoft su objavili rat piratskim sajtovima. Algoritam je sada takav da se rezultat sa piratskim sadržajem ne pojavljuje na prvoj stranici, što je veliki udar, pošto je činjenica da 80% korisnika vidi samo rezultate prve stranice.

Uskoro može da se desi da ako piratski sadržaj pretražujete na Googlu ili Bingu, ne nađete taj sadržaj koji tražite. Ne, Google i Microsoft neće ukinuti web stranice, ali rezultati će biti sklonjeni sa prve strane. U praksi to znači da ispod određenog termina neće pokazivati rezultate sa ilegalnim sadržajem.

Kažu da ove mere stupaju na snagu na leto 2017. godine. Iako izgleda da će ovo uticati samo na naše prste, pošto ćemo morati više puta da kliknemo da bismo našli ono šta tražimo, kada razmislimo, ovo će ipak imati efekta. Većina ljudi ni ne gleda rezultate posle prve stranice. Za sada, ova mera će se primenjivati samo u Velikoj Britaniji, ali očekujemo uskoro i po celom svetu. Međutim, (još) uvek možemo da se prebacimo na drugi browser.

1_opsta_milenijalci_2_cover Samo za milenijalce robot Piaggio Gita: Robot kao nosač i verni pratilac ili ili: simultani prevodilac koji ruši jezičke barijere nokia Legenda se vraća: Nokia 3310 u modernom dobu · · ·