gorillaz_cover
KULTURA · muzika

Prva i jedina animirana pop grupa Gorillaz je veoma aktivna poslednjih nedelja. Nakon objavljivanja nekoliko novih singlova sa albuma „Humanz“ koji iščekujemo, stigla je i vest da će biti snimljena TV serija o avanturama ovog virtualnog benda.

U ekskluzivnom intervjuu za Q magazine, lider grupe Damon Albarn i kreator animiranih likova Jamie Hewlett, izjavili su da je u pripremi serija od 10 epizoda o bendu. Za sada nema više informacija o ovom poduhvatu, osim činjenice da će Hewlett biti glavni autor i animator. On je takođe izjavio da je malo falilo da bude snimljen Gorillaz film, ali je studio Dream Works na kraju odustao od ove ideje kada je postalo jasno da će biti potrebno uložiti veliku količinu novca za relativno mračnu i nekomercijalnu priču koju su im Damon i Jamie ponudili.

Inače Gorillaz uveliko rade na promociji novog albuma Humanz koji izlazi 28. aprila. Za sada su već objavili pet singlova sa albuma, od kojih je poslednji Let Me Out, na kome gostuju Pusha T i Mavis Staples. Osim njih na albumu će se pojaviti i Danny Brown, Grace Jones, De La Soul i Carly Simon.

Nastavljajući tradiciju vizuelnih ekperimenata (uostalom radi se o animiranom bendu), Gorillaz su snimili i spot za pesmu Saturnz Barz (Spirit House) u tehici 360 stepeni koja omogućava gledaocima na YouTube-u da se pomeranjem kursora okreću oko svoje ose i tako učine iskustvo gledanja klipa znatno interaktivnijim.

31-660x371_cover Muzička recenzija: Ryan Adams „Prisoner“ (Universal Music) Red Hot Chili Peppers u 20 različitih stilova On jednu pesmu peva na 20 načina vs_kt2015_fotoMiroMajcen-13 Vlatko Stefanovski priprema spektakl! Mayhem_cover Mayhem: Pioniri black metala u Domu omladine · · ·