asortiman_1
PULS GRADA · gastro

Ako ste mislili da se vaši slatki snovi o konzumiranju prave američke pite, mirisnog hleba od banane i pravih čoko braunija nikada neće realizovati, na svu sreću ste pogrešili. Probudite se, jer su vaša maštanja postala vrlo ukusna realnost. Beograd je opet bogatiji za još jednu novu poslastičarnicu, i to novu po mnogo čemu.

Tim koji čini Ispeci pa reci nije veliki, ali uloženi trud u izgled prostora i nesvakidašnju ponudu svakako jeste. Senka Pajić, koja je poslednjih deset godina provela radeći kao kopirajter u reklamnim agencijama, glavni je idejni pokretač poslastičarnice, i ujedno glavni kreator svih kolača, pita i drugih poslastica. Pored nje, tu je još par devojaka koje pomažu oko pravljenja i prodaje kolača.

Iako je Ispeci pa reci nedavno otvoren, Senka je, kao svaki kreativac koji jednog dana prestane da radi u advertajzingu, ovo planirala godinama. Kolače i jeste počela da peče kako bi se borila protiv stresa na poslu, pa se vremenom ispostavilo da to sjajno radi i da se svima sviđaju.

Smišljanje originalnog naziva poslastičarnice Senka je prepustila drugima, zatim se konsultovala sa par ljudi, i na kraju “presekla” da to bude Ispeci pa reci. Iz iskustva koje nosi sa prethodnog posla odlično zna da ni jedno ime nije dovoljno dobro dok ne zaživi na ambalaži, vizit kartici, nazivu lokala…

Prostor poslastičarnice, u kom preovlađuju pastelne boje, je prijatan, šarmantan i odiše toplom atmosferom. Može se reći da podseća na neku idealizovanu viziju Amerike, ali s obzirom na to da ona možda baš i ne postoji, tu su upečatljivi i lični detalji koji Ispeci pa reci čine malim slatkim carstvom, u koje su svi dobrodošli.

U ponudi su tipično američki kolači: kukis u osam različitih ukusa, banana hlebovi, pound cakes, braunis, mafini i tradicionalne američke pite. Jednom rečju, pošteni kolači napravljeni od najboljih mogućih sastojaka koji su svima dobro poznati. Svi smo čuli za ove američke poslastice, ali nismo ih baš sve probali, zato Ispeci pa reci jeste poslastičarnica koja nudi nesvakidašnje iskustvo. Uz to, ovi izdašni, rustični kolači koji se krune i iz kojih curi fil nešto su što odmah poželite da pojedete.

Ako već niste, obavezno morate probati neku od pita, jer izgledaju primamljivo kao u crtaćima, i kukise jer su baš onakvi kakvi treba da budu – hrskavi spolja, a meki iznutra. Apsolutni hit među posetiocima je brauni sa tri vrste čokolade, zato što, naravno, svi vole čokoladu. Tegla puna kukija je idealan poklon, a uz to i veoma lepo izgleda. Za okupljanja, proslave i žurke, predlog je da svako napravi kombinaciju različitih kolača i spakuje ih u jednu veliku kutiju – tako će izbor biti veći, pa će svako moći da proba ono što mu najviše odgovara.

Sada kada sve znate još vam samo preostaje da se uputite ka Ispeci pa reci, jer kako Senka kaže: “Svima treba malo slatkog u životu”. Slažete se, zar ne?

sladoled Sladoled u obliku cveća je trenutno hit piće Topli napici za hladnu zimu afro Hrana kojom možete da začinite svoju romansu bake Bake iz celog sveta kuvaju u jednom restoranu · · · · · · ·