Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.

Coworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice Dekupaž Neodoljivi svet rukotvorina Holandski institut za sliku i zvuk Najčudnije zgrade na svetu ·
Kreveti na sprat
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Uređivanje doma može biti zabavan, ili težak zadatak, u zavisnosti od obima posla, količine ideja i naravno, finansijske situacije. Ukoliko imate manjak prostora i on vam već dugo zadaje brige, a dosadašnje ideje o krevetima za sprat su vas činile samo apatičnim i nesrećnim, vreme je da razmislite još jednom. Zahvaljujući novinama u izradi duplih kreveta i čitave njihove konstrukcije vaš dom može zablistati novim sjajem.

covver 10 najzanimljivijih javnih toaleta The Senator, Baltimore, MA Najlepši stari bioskopi u Americi
Ukrasi za kuću
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Stigla je jesen a sa njom obično dolazi i vreme sitnih popravki i prepravki u vašem domu. Kada se već bavite onim što je neizbežno, možda bi bilo zgodno da pažnju posvetite i sitnim detaljima koji u vaš dom mogu da unesu novine, i duh sezone koja je karakteristična po tome da provodite više vremena u unutrašnjosti vaše kuće ili stana.

Zidovi Veliki beli zid: Ideje za dekoraciju Radikalne građevine Radikalna arhitektonska rešenja
National Stadium (Peking, Kina)
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Svetsko prvenstvo u fudbalu ili FIFA World Cup čudesno je vreme tokom kojeg jedno sportsko takmičenje postaje jednako važno kao i sam život. Naravno, za one koji ne vole sport, a još manje fudbal, ovakvi događaji mogu sasvim da promaknu, ali za one koji uživaju u savremenim gladijatorskim igrama, u kojima nema mesta za krv, ali ima za pobedu i poraz, i tako sve dok ne istekne 90. minut fotografije najčudesnijih, a verovatno i najvećih stadiona na svetu, ne mogu da ih ne zanimaju.

Mesec lampa Mesec u vašem domu Instagram profili za uređenje stana Instagram: Sjajne ideje za uređenje stana
Mesec lampa
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ove godine imali smo priliku da nekoliko puta uživamo u izvanrednoj mesečini, pa čak i u takozvanom „krvavom Mesecu“ što su prave poslastice za sve koji vole astronomiju, međutim, da u svom domu imate pravu malu mesečinu, e, tome se baš niko nije nadao… Reč je o talentovanim mladim dizajnerima okupljenim oko Acorn Studija za dizajn koji su našli rešenje za sve koji vole da stvari rade baš u vreme punog Meseca.

Instagram profili za uređenje stana Instagram: Sjajne ideje za uređenje stana Biblioteka Klementinum, Prag Najlepša biblioteka na svetu
Instagram profili za uređenje stana
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U nekom trenutku u životu može vam se dogoditi da svoju pažnju sa garderobe i cipela preusmerite na dizajn svog doma. Uređenje i dekorisanje prostora u kojem živite može postati jednaka opsesija baš kao i pitanje šta je moderno u predstojećoj sezoni, ali ova preokupacija može vas oplemeniti više od jurnjave po prodavnicama u potrazi za trendi sandalama ili šeširom koji će se slagati sa vašom novom pelerinom…

Biblioteka Klementinum, Prag Najlepša biblioteka na svetu Prada otvorila prvu poslastičarnicu Prada otvorila poslastičarnicu u saradnji sa čuvenom Pasticcerijom Marchesi