Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.

Coworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice Dekupaž Neodoljivi svet rukotvorina Holandski institut za sliku i zvuk Najčudnije zgrade na svetu ·
Kuća trgovca Stamenkovića u Kralja Petra
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Nostalgija za letom je počela. Sa druge strane, Beogradu se svi polako vraćaju i vreme je idealno za mini podsetnik: zašto volimo ovaj grad? Kako bi bilo da napravimo spisak svojih favorita i da svako od nas o tome malo razmisli. Ova lista nas podseća na blago, koje se nalazi oko nas, a koje svakodnevno ni ne primećujemo. Koliko građevine, na primer, što profane, što sakralne, koje čine Beograd imaju značaj za nas?

cover Art deko: Raskošni stil u doba džeza Stepenice i biblioteka 2u1 I stepenice i neobične police za knjige
Stepenice i biblioteka 2u1
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Već neko vreme se u arhitekturi i modernom dizajnu pojavljuje kombinacija dva namenski različita komada nameštaja, koji čini se imaju sjajnu zajedničku budućnost jer mogu biti i funkcionalni i lepi.
Dizajneri i arhitekte širom sveta u poslednjih nekoliko godina rado eksperimentišu na polju izrade najboljih i najpraktičnijih stepenica koje u vašem domu, u jednom delu mogu isto tako da posluže i kao savršena polica za knjige.

Bazen na nebeskim visinama Bazen među oblacima cover Petorica arhitekata koji su ulepšali svet
Bazen na nebeskim visinama
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

25 metara dug bazen sa staklenim dnom, do 2017. godine, mogao bi povezivati dva bloka stanova u londonskom Nine Elm kvartu, u južnom delu grada. Uživati u pogledu na London nije baš prilika koja vam se svakodnevno pruža, ali ako uz to dodate i mogućnost da plivate između dve zgrade, egzotično počinje da dobija sasvim novu definiciju.

cover Petorica arhitekata koji su ulepšali svet Luksuzno imanje Andyja Warhola na prodaju Prodaje se luksuzno imanje Andyja Warhola
Luksuzno imanje Andyja Warhola na prodaju
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Montauk je naseljeno mestu u američkoj saveznoj državi Njujork poznato i po tome što se baš tamo nalazi nekadašnje luksuzno imanje Andyja Warhola.
Nedavno se na tržištu nekretnina pojavilo baš ovo imanje, po ceni od fantastičnih 85 miliona dolara, a kako je reč o 12 hektara sa izlazom na okean, možda cena i nije previsoka…

Krevet koji se postavlja ispod plafona BedUp - krevet koji je skriven ispod plafona cover 10 bizarnih građevina ekscentričnih milionera
Krevet koji se postavlja ispod plafona
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ako živite u veoma malom stanu i svaki kvadrat u njemu vam je važan onda je novi BedUp krevet idealno rešenje za sve vaše muke.
Francuska kompanija Décadrages stvorila je krevet ili bolje reći konstrukciju koja je savršena za male stanove sa visokim plafonima i koja će vam u startu uštedeti čitava 4 kvadratna metra.

cover 10 bizarnih građevina ekscentričnih milionera Skysphere - solarna kuća Skysphere - solarna kuća sa pogledom od 360 stepeni
Skysphere - solarna kuća
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Dobar bi deo muškog sveta voleo da ima nekakvu „Betmen pećinu“ u koju bi mogao povremeno da pobegne i tamo se prepusti čarima uživanja u samoći.
Inženjer Jono Williams nije napravio pećinu iz snova, ali kuću svakako jeste i to solarnu, postavljenu visoko iznad tla, delimično po uzoru na čuvene „kućice na drvetu“ u kojima su se deca nekad igrala.

cover City letnja preporuka #05: Bickl kao deo enterijera Dekorativne lampe Christian Lacroix Ukrasne lampe sa potpisom modne kuće Christian Lacroix