Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.

Coworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice Dekupaž Neodoljivi svet rukotvorina Holandski institut za sliku i zvuk Najčudnije zgrade na svetu ·
mesta
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Dobrodošli u budućnost! Dakle, zavirićemo u 2045. godinu i to sve po viziji futurologa Iana Pearsona koji je poznat po tome da sa neverovatnom tačnošću predviđa budućnost (za sada sa 85 odsto tačnosti).

U svojim „proročanstvima“ o budućnosti donosi predviđanja vezana za arhitekturu i graditeljstvo. U članku pogledajte kako će naši životi izgledati za trideset godina.

Kancelarije Kreativna mesta za rad Terasa Kako da terasa postane omiljeni kutak vašeg stana
Kancelarije
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Radno okruženje zaista utiče na radnu produktivnost. Sumoran pogled na kacelariju, iritantni kolega ili koleginica u istom prostoru, zid na kojem se hvata buđ, sve to ume da nervira. Ako radite od kuće onda u istoj prostoriji često i radite i spavate i jedete i ceo život vam je na jednom mestu.

Terasa Kako da terasa postane omiljeni kutak vašeg stana Kineska knjižara Zhongshuge-Hangzhou: Knjižara u kojoj nema kraja dobrom štivu
Terasa
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Stanovi sa terasom uvek imaju prednost. Jasno je, terasa je to mesto gde se susreće intima našeg stana sa spoljnim svetom. Sigurno vam je sad prošlo kroz glavu nekoliko super velikih terasa na kojima ste bili i poželeli ste da su vaše, da možete da se izležavate i sunčate ili samo sedite i pijete kafu. I verovatno imate ideju kako bi izgledala vaša savršena terasa, kakav bi bio nameštaj, kakvo cveće biste gajili. Čak i da imate malu terasu, kao što je uglavnom slučaj, ne morate da je koristite samo kao mesto za sušenje veša.

Kineska knjižara Zhongshuge-Hangzhou: Knjižara u kojoj nema kraja dobrom štivu Studio DAB DAB Design: Originalan nameštaj kvalitetne izrade
Kineska knjižara
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U gradu Hangdžou, u Kini, nedavno je otvorena knjižara pod nazivom Zhongshuge-Hangzhou i sa sigurnošću se već sada može reći da tako nešto svet još nije video!

Zahvaljujući pametnom dizajnu koji podrazumeva upotrebu ogledala kao pregradnih površina čini se da nema kraja ni knjigama niti policama na kojima se one nalaze.

Studio DAB DAB Design: Originalan nameštaj kvalitetne izrade Rešenje za ljude koji nemaju dovoljno prostora za garderobu u ormanu Rešenje za ljude koji nemaju dovoljno prostora za garderobu u ormanu
Studio DAB
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

DAB Design je deo arhitektonskog biroa Studio DAB koji se bavi izvođenjem i realizacijom projekata objekata, enterijera, eksterijera, po principu “ključ u ruke“, kao preporučeni vid saradnje sa investitorom. Ogranak koji se bavi dizajnom i pravljenjem nameštaja pruža mogućnost opremanja prostora za stanovanje, poslovnog prostora, cafe barova…

Rešenje za ljude koji nemaju dovoljno prostora za garderobu u ormanu Rešenje za ljude koji nemaju dovoljno prostora za garderobu u ormanu Kutak za čitanje Idealna mestašca za opuštanje uz knjigu