Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.Coworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice ·
Kada kao ležaljka
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kada je reč o dekoraciji stana uvek nam na pamet pada sve drugo pre, nego kako da uredimo kupatilo. Gotovo kao da se podrazumeva da ono može, a ne mora, da poseduje zavesu za kadu ili kakvu prostirku na podu, pa bi priča o dekoraciji već bila završena. Za sve one koji uživaju u malim ritualima, koji nemaju nikakve veze sa religijom, trebalo bi da od kupatila stvore svoj kutak za povratak unutrašnje ravnoteže.

Modscape Arhitektura sa dozom rizika Najbolje kancelarije na svetu Najbolja mesta za rad na svetu
Modscape
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Poštovaoci adrenalinskih sportova možda će o ovoj temi imati sopstveni sud, međutim ponekad se čini da i među arhitektama postoje pojedinci koji neguju strast prema avanturi. Nedavno je objavljena fotografija kuće koja je pozicionirana na samoj ivici litice, dok ispod nje moćni talasi penušaju okean, a ovaj upečatljivi prizor ostavlja najmanje jedno pitanje bez odgovora – koliko je bezbedno živeti ovde?

Najbolje kancelarije na svetu Najbolja mesta za rad na svetu Nike - avion za sportiste Nike: Privatni avion za sportiste
Najbolje kancelarije na svetu
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Možda ne ustajete svako jutro previše voljni da pođete na posao. Jeste li razmišljali o kancelariji ili drugom okruženju u kojem radite i da li vam se čini da ukoliko bi ono bilo kreativnije osmišljeno, i vi ne biste mrzeli alarm kada vas obavesti da je došlo vreme za buđenje. Možda je pravi trenutak da pogledate u kakvom okruženju rade neki ljudi, u okviru arhitektonski govoreći – najboljih kancelarija na svetu.

Nike - avion za sportiste Nike: Privatni avion za sportiste Baštenski iglo Baštenski iglo - vaš savršen kutak za odmor
Baštenski iglo
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ovaj šator nudi savršeno rešenje za ljude koji vole prirodu, ili im je s vremena na vreme potreban predah od ostatka sveta. Visok 2.2 metra, sa visoko postavljenom geodetskom kupolom, napravljen je od nerđajućeg čelika i drugih štetnih materijala tako da u njemu i oko njega biljke mogu nesmetano da rastu. Neki ga koriste kao staklenik, drugi kao bezbedan prostor za dečiju igru, a ponekad se upotrebljava i kao poklopac za đakuzi.

Kakav to stan prodaje SJP? Sarah Jessica Parker prodaje kuću - kako je poznata glumica uredila enterijer House of Vans Podzemni skejt park u Londonu