Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Soči

Soči

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.

Soči

SočiCoworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice ·
Saba Limas
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U Haus-u možete naći kućni nameštaj visoke stilizacije i modernog dizajna. Sasvim novo i drugačije iskustvo u svetu nameštaja, jedinstveni i upečatljivi komadi koji oplemenjuju svaki prostor i unose pozitivnu energiju ali i novinu, to je utisak koji se stiče pri poseti njihovog prodajnog objekta. Oni stavljaju akcenat na jednostavnosti ali i na prestiž u smislu estetike, i smatraju da vreme provedeno u kući koja ima vizuelno i egronomski savršen ambijent daje dobrim delom i takav kvalitet života.

Pavle Stamenović i Dušan Stojanović MILD Home konkurs za arhitektonsko-urbanističko rešenje Eko-naselja Aarhus stanovanje Arhus: Planiranje za budućnost
Aarhus stanovanje
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Poslednje decenijesu u svetu u znaku značajnih promena u korišćenju i uređivanju obalâ gradova. Promena načina transporta i proizvodnje oslobodile su priobalne prostore i brojni gradovi hvataju se s njima u koštac. Ne čudi da se među najznačajnijim i najobimnijim projektima revitalizacije priobalja našao grad male zemlje čija arhitektura je u samom svetskom vrhu, danski Arhus.

Atelje Prozor Prozor u sasvim novi svet Laguna Beach 10 najlepših kuća na plaži
Atelje Prozor
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Polako se navikavamo na to da Beograd ume da nas iznenadi kreativnim, a opet ne tako vidljivim mestima. Atelje Prozor u ulici Zmaja od Noćaja je upravo jedno od tih mesta. Pun umetnina, restauiranog nameštaja, unikatnih aksesoara i komada garderobe, Prozor vam pruža osećaj kao da ste negde daleko od centra grada, daleko od sadašnjeg vremena.

Laguna Beach 10 najlepših kuća na plaži Hotel Van der Valk Het Arresthuis: Od ozloglašenog zatvora do glamuroznog hotela