Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Soči

Soči

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.

Soči

SočiCoworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice ·
Atelje Prozor
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Polako se navikavamo na to da Beograd ume da nas iznenadi kreativnim, a opet ne tako vidljivim mestima. Atelje Prozor u ulici Zmaja od Noćaja je upravo jedno od tih mesta. Pun umetnina, restauiranog nameštaja, unikatnih aksesoara i komada garderobe, Prozor vam pruža osećaj kao da ste negde daleko od centra grada, daleko od sadašnjeg vremena.

Laguna Beach 10 najlepših kuća na plaži Hotel Van der Valk Het Arresthuis: Od ozloglašenog zatvora do glamuroznog hotela
Iva Ljubinković
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Opremate novi stan ili kancelariju. Želite nešto drugačije od standardne jednobojne ponude u domaćim centrima za opremanje enterijera i shvatate da ćete, ukoliko niste “uradi sam” tip, morati da sednete u kola i odvezete se do najbliže IKEA prodavnice u potrazi za nečim što bi unelo novu energiju u vaš prostor. Međutim, zaboravljate na mlade domaće dizajnere, čiju kreativnost, originalnost i unikatnost nećete naći ni u jednom hipermarketu, a koji svojim predmetima vaš prostor mogu učiniti jedinstvenim.

Ikea PS 2014 IKEA lansira živopisnu i prilagodljivu kolekciju za mlade Model za Savamalu Model za Savamalu: Transparentno čitanje grada