Soči
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju izložbu Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i  da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

-          Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)

-          Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)

-          Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

-          Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, predstaviće našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambassador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.Coworking prostor na srpsko-američki način Coworking prostor na srpsko-američki način Seul Seul: Arhitektura koja briše granice ·
Kamp prikolice hosteli
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Pred vama je najzabavnije mesto na svetu, makar tako kažu oni koji su odsedali u novom hitu među hostelima – The BaseCamp. Hostelski kompleks podrazumeva 16 starih vintidž kamp prikolica, dvoje spavaćih kola i još nekoliko zanimljivih prostora, koji do sada nisu bili korišćeni u dotične svrhe.

Gradski krovovi Konkurs Arhiton: Najbolji urbani džepovi i gradski krovovi Neobični restorani 5 čuda svetskog ugostiteljstva
Gradski krovovi
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

“Arhiton“, konkurs namenjen studentima i mladim stručnjacima (do 27 godine), raspisao je Centar za unapređenje životne sredine. Početkom juna objavljeni su pobednici i prezentovani najbolji radovi. Za najbolje idejno rešenje u kategoriji „Urbani džepovi“ nagrađeni su Ana Kaloperović i Marta Jović za rešenje Platoa Mihajla Petrovića-Alasa, dok su u kategoriji „Gradski krovovi“ trijumfovali Anđela Ristić i Nikola Ristić sa rešenjem soliterskog krova na Zemunskom keju.

Neobični restorani 5 čuda svetskog ugostiteljstva Loft Loft je način života