_dsc6867peikov_cover
KULTURA · art

U Umetničkom prostoru U10 od 13. do 29. jula možete posetiti izložbu „Slatka mala stvorenja“, kustosa Albene Baeve i Rene Bikmana na kojoj su izloženi radovi Albene Baeve, Rene Bikmana, Nikolete Bončeve, Petje Bojukove, Stefana Dončeva i Ivana Šopova.

Tekst: Ivan Šuletić

Slatka mala stvorenja je izložba novih interaktivnih skulptura koje su kreirali članovi Reaktiva, studija za interaktivni dizajn. U svetu punom pametnih telefona, pametnih televizora i pametnih frižidera koji nas upozoravaju kada nam ponestane mleka, izložba Slatka mala stvorenja nam prikazuje seriju pametnih umetničkih objekata.

Filozofi kao što su Grejem Harman, Ijan Bogost i drugi, tvrde da nema razloga da svet gledamo samo iz perspektive čoveka. Svaki objekat oko nas razume svet iz sopstvene perspektive i iz svoje tačke gledišta. Na izložbi su prikazani radovi u kojima su se umetnici trudili da stanu na stranu malih stvorenja sa kojima delimo ovaj svet i da gledaju stvari iz njihove perspektive.

cover Džinovske skulpture od stakla FullSizeRender1 Izložba „Gastro Art Konektivizam“ Marka Tomića ARF_0480_cover Laufer II Eugster Belgrade: Nova galerija savremene umetnosti u Beogradu Lemon Berry Lemon Berry Studio: Otkrijte kreativnost u sebi · · ·