Jovana Kostić brze poslastice
PULS GRADA · kulinarka

Nedelja ujutru je rezervisana za duže spavanje i najlepši doručak. Nju potpuno posvetim sebi i uživanju u svemu onome u čemu nisam mogla da uživam tokom sedmice: šetnji, vožnji bicikla ili putovanju. Nedeljom obožavam da se biciklom odvezem na plažu i posmatram more i beskrajno plavo nebo. Zvuk talasa i nebo bez oblaka jednostavno izbrišu sve probleme i napune me ogromnom količinom pozitivne energije…

Nekada prosto obožavam Barselonu, a nekada mi ovde bude užasno dosadno. Verujem da će mnogima zvučati čudno, s obzirom na to da je Barselona prelep grad na obali mora sa još lepšom klimom, ali ubeđena sam da se to svima dešava, bez obzira na to gde žive. Jednostavno se zasitimo istim mestima kojima prolazimo i likovima koje viđamo svakog dana. Zato većina nas ima konstantnu potrebu da putuje i upoznaje nova mesta i ljude. Verujem da je isti slučaj i sa hranom. Posle nekog vremena nam dosadi doručak koji jedemo svakog dana i poželimo da probamo nešto drugo, novu kombinaciju sastojaka ili potpuno drugačiju dekoraciju koja naš obrok pretvara u remek-delo. Jer, uživati u životu znači stvarati život koji želimo da živimo, stvarati nezaboravne trenutke kojih ćemo se zauvek sećati…

Danas je bio jedan od onih dana kada nisam znala šta da pripremim za doručak, a trebalo mi je nešto ukusno i slatko. Američke palačinke su u mojoj glavi zvučale kao savršen izbor jer su ukusne a prave se lako. Zbog toga sam i odlučila da ih napravim, poslužim sa sladoledom od banane i ukrasim jagodama, bananom, puterom od badema i malo seckanih lešnika.

Sastojci:

1/2 šolje lešnikovog putera
1/2 šolje kompota od jabuke
2 jaja
1 supena kašika namaza od urmi
1/2 kafene kašičice sode bikarbone
1/2 kafene kašičice cimeta
1/2 supene kašike ekstrakta od vanile

Priprema:

U činiju srednje veličine sipajte sve sastojke i dobro ih izmešajte kako bi se sve dobro sjedinilo. Stavite malo kokosovog ulja na tiganj pa, kada se zagreje, sipajte testo (otprilike pola kutlače testa za jednu palačinku). Služite palačinke tople, sa sladoledom od banane koji će se istopiti i pretvoriti u sos. Ukrasite jagodama, bananama, lešnicima i puterom od badema. Prijatno vam nedeljno jutro!

Jovanine poslastice Jovanina zdravija verzija Jafa keksa Jovana Kostić poslastice Jovanin predlog za brzi (granola) doručak Jovana Kostić - torta za zaljubljene Jovanin veganski čizkejk sa jagodama za sve zaljubljene Jovanine poslastice Jovanina topla čokolada sa ukusom lešnika · · ·