cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kao što želite da radna soba bude dobro organizovana, a dnevna soba gostoprimljiva, tako želite da spavaća soba bude romantična. Zaboravite na pretencioznu svilenu posteljinu, lažna krzna, mirišljave sveće i plišane zavese, već se potrudite da pronađete svoj autentični stil dekorisanja, u čemu vam naredni predlozi mogu pomoći.

Umetnost uvek treba da bude prisutna

Ako ste renovirali i dekorisali spavaću sobu, a opet vam se čini kao da nešto nedostaje, samo dodajte umetničko delo. To može biti slika, grafika ili fotografija na zidu, kao i figurice i manje skulpture na ormanima, komodama i noćnom stočiću. U slučaju da treba pokriti veću površinu zida iznad kreveta, triptih će biti idealno rešenje. Takođe, dodajte detalje u crvenoj, bordo i diskretno roze boji kako biste pojačali romantičan osećaj.

Isprobajte baldahin

Krevet sa baldahinom u spavaćoj sobi momentalno će asocirati na romantične ljubavne čari. Možete ostaviti golu metalnu ili drvenu konstrukciju za moderniji izgled, ili dodati materijal u vidu zavesa ili draperja za klasičniji utisak. Ako se odlučite za tekstil, izaberite neki lep dezen, a ako želite jednobojni materijal onda slobodno ubacite tapete sa neobičnom šarom ili interesantnu kombinaciju jastuka, kako biste dodatno ulepšali opšti izgled.

Mislite crveno

Crvena je uvek bila intrigantna i izazovna boja, što bi samo po sebi trebalo da bude dovoljan motiv da je inkorporirate u vašu spavaću sobu. Ako želite dramatičniji izgled, onda čitav jedan zid ofarbajte u crveno, a ako ste suptilniji, posteljina sa crvenim detaljima ili neki originalni ukras sasvim će poslužiti. Setite se da se ne kaže džabe da je crvena boja ljubavi.

Pređite na tamnu stranu

Voleli biste da izmenite izgled spavaće sobe, bez da menjate nameštaj, ukrase i detalje.., onda je dovoljno samo da promenite boju zida. Neka tamnija boja, kao što je siva ili zelena, pređe na vaše zidove, jer će se tako steći intimniji i udobniji utisak u prostoriji.

Budite hrabri

Spavaća soba je najintimnija prostorija u važem stanu ili kući, te se nemojte plašiti da budete hrabri i odlučni kada je donošenje dekorativnih odluka u pitanju. Dovoljno je da izaberete materijal, tapete ili dezen koji najbolje predstavljaju vas i vaš lični stil, i da onda uz pomoć njih dekorišete čitav prostor spavaće sobe.

Minimalizam je dobrodošao

Ne volite dramu u ljubavnom životu, i ne volite dramu u izgledu spavaće sobe. Ljubitelj ste jasnih linija, prirodnih materijala i pastelnih boja. U tom slučaju neka u spavaćoj sobi dominira drvo, a potrudite se da posteljina bude jednobojna i mirnih nijansi, dok će samo jedna crno-bela grafika ili fotografija biti dovoljna da unese lični element, koji neće ugroziti sveopšti osećaj harmonije.

Koristite lanenu posteljinu

U ovom užurbanom tempu života ko još ima vremena da pegla posteljinu? Iako satenska važi za onu najelegantniju i najromantičniju, vreme je da je zamenite daleko praktičnijom pa čak i lepšom – posteljinom od lana. Ne samo što je lagana, prijatna i udobna, već će uneti nonšalantan izgled u spavaću sobu, zbog čega ćete se osećati prijatnije i slobodnije.

Meko svetlo za bolju atmosferu

Potrudite se da svetlo u spavaćoj sobi bude meko i nenapadno, jer je ono najviše zaduženo za kreiranje romantične atmosfere. Neka se sve lampe postepeno gase, jer nema ništa neprijatnije nego kada se iz jako osvetljene prostorije odjedanput nađete u mrklom mraku, zbog čega je blagi prelaz veoma važan.

9c2e49467d4918c371e787c34ef234d8_cover Sobe sa pogledom iz snova Enterijer - trendovi koje treba zaboraviti Trendovi u uređenju doma koji su prevaziđeni Urban-Institute-Relja-Ivanic-Blue-Crow-Media_cover Modernistička mapa Beograda andersoncover Mesta koja nas podsećaju na filmove Wesa Andersona · · · ·