pexels-photo-54566_cover
PULS GRADA · lepota

Neki stručnjaci smatraju da često pranje kose može da je u dugom ruku učini prljavijom nego da ste se odlučili za odmereniji pristup. Direktorka klinike za kosu u Bostonskom zdravstvenom centru, Lynne Goldberg, tvrdi da konstantno pranje kose uzrokuje da vaše lojne žlezde proizvode više masti nego inače, pa vas tako uvodi u začarani krug gde smanjivanje frekventnosti pranja postaje sve teže.

Ipak, ne očajavajte još uvek. Postoje trikovi koji vam mogu pomoći da rešite ovaj problem. Iskoristite neke od njih i vrlo brzo ćete primetiti razliku.

1. Vodite računa o dijeti

Ako želite da vam kosa bude duže čistija izbacite iz svoje ishrane masnu i prženu hranu, namirnice pune šećera, beli hleb i hranu iz konzerve. Još više ćete smanjiti aktivnost lojnih žlezda ako povećate unos voća, povrća, mlečnih proizvoda i koštunjavog voća.

2. Koristite šampon za suvo pranje kose

Da bi delimično zamaskirali masnoću, nanesite šampon za suvo pranje u spreju ili talku na koren vaše kose. Sačekajte malo i nakon 5 do 10 minuta se očešljajte. Rezultat će vas skroz iznenaditi. Bar neko vreme će delovati da vam je kosa potpuno čista.

3. Obratite pažnju na temperaturu vode tokom pranja

Preporučuje se da koristite mlaku vodu. Vruća voda povećava lučenje masti. Nakon pranja, najbolje je pustiti da se kosa osuši prirodnim putem.

4. Sakrijte masnoću rajfovima i maramama

Ovaj metod će posebno biti koristan za one koji imaju malo kraću kosu. Budite kreativni i niko neće primetiti da vam kosa nije baš najčistija.

5. Napravite pletenice

Što su deblje, to bolje. Nije loše i da ne ispadnu savršeno. Čupavi delovi će biti još efektniji u sakrivanju masnoće.

6. Promenite razdeljak

Kosa ima običaj da bude najprljavija oko razdeljka, pa vam ne bi škodilo da s vremena na vreme menjate njegovo mesto. Time ćete i osvežiti vaš izgled.

7. Očešljajte se pred spavanje

Kada se raskomotite na krevetu, rasporedite kosu oko jastuka da što manje ležite na njoj. Ako vam je duža, vežite je u rep ili pletenicu.

8. Redovno perite četke za kosu

Četke i češljevi se moraju prati bar jednom nedeljno, kako se na njima ne bi gomilale naslage masnoće i prljavštine.

2 - face tonic - face wash_cover KOOZMETIK Spring cleaning: Tečni sapun za lice F i Tonik za lice K sun care linija 2017 TISK_cover Afrodita kozmetika: Sun Care proizvodi Ribbet collageGLGL Kozmetika za početnike: Nega lica u samo par koraka… pagecover Frizure kakve se retko viđaju · · ·