backlight dušan m_cover
PULS GRADA · sport&rekreacija

Na ulicama našeg glavnog grada u protekle tri decenije trčala su najveća imena svetske atletike, i svi oni su bili deo sna koji su još davne 1988. godine započeli Đoko Vještica i Brana Radović. Od tada do danas Beogradski maraton su stvarale stotine hiljada njegovih zaljubljenika koje možete sresti na svakom koraku.

Jedan od učesnika ovogodišnjeg polumaratona je i Dušan, ljubazni mesar koga svakog jutra možete videti u IDEA prodavnici. Upravo on će stati na crtu Dušanu koji vam je možda držao i neku od vežbi, jer je asistent profesora na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment. Na trci će biti i Tamara i Peđa koje će i ove godine ljubav pokrenuti da zajedno krenu prema cilju. Tri decenije Beogradskog maratona možda najlepše simbolizuju porodice Mijić i Zmijanac u kojima već nekoliko generacija, iz ljubavi prema trčanju, otac i sin zajedno idu prema istom cilju. Beogradske ulice na ovaj dan postaju velika staza za sve zaljubljenike u sport, druženje i dobru zabavu.

Duga tradicija Beogradskog maratona iznedrila je neka od najvećih imena, ne samo zajednice u kojoj živimo, nego i celog sveta. Do sada je u okviru ove manifestacije trčao veliki broj učesnika iz čak 58 zemalja. Među njima bilo je mnogo studenata, lekara, pravnika… i taj broj je svake godine postajao sve veći, pa se tako ove godine očekuju učesnici iz 64 zemlje sveta.

Da je ova sportska manifestacija u Beogradu prerasla u veliko obeležje grada koje našu prestonicu čini velikom metropolom, govori i činjenica da je bogatim sadržajem i obezbeđenim zagrevanjem pre trke spremna da pripremi učesnike na ovu dugačku stazu.

Humanost je nešto što, pored sporta, obeležava ovu manifestaciju i čini je još značajnijom. Beogradski maraton je pružio podršku mnogim humanitarnim organizacijama i pojedincima, i zato je postao stil života Beograda, kojim se neguju prave vrednosti. Beogradske ulice na ovaj dan postaju velika staza za sve zaljubljenike u sport, druženje i dobru zabavu.

Proleće je pravo vreme za buđenje iz zimskog sna i sportske aktivnosti, zato se pripremite da istrčite svoju trku buđenja zajedno s Beogradom i najuspešnijim svetskim atletičarima.

Ko na maraton dođe, taj maraton i stvara!

VLAD6504 Specijalne zimske olimpijske igre: Uspeh sportista iz Srbije IDEA i BM Zašto bi 22. aprila trebalo da slavite rexfeatures-5600201bi_cover Koji timovi Premijer lige imaju najgore navijače? freeride-exercise-bike-adriano-design-2-1000x500 Fuoripista – najneobičniji sobni bicikl na svetu ·