Ovo je prvi put da se jedan italijanski restoran našao na prvom mestu ove prestižne liste. Na drugom mestu je restoran El Celler de Can Roca, a na trećem njujorški restoran Eleven Madison Park. Na ceremoniji su podeljene i specijalne nagrade, Pjer Arme (Pierre Hermé) proglašen je za najboljeg poslastičara, restoran na koji treba obratiti pažnju je restoran Den iz Tokija, a šefa Hoana Roku (Joan Roca) učesnici su izglasali za dobitnika nagrade „Šef godine“.

Svi sad naravno tragaju za srećom, kače slike gde su srećni, nasmejani, uživaju u hrani, piću, putovanjima… A zapravo, koliko vremena i kada smo zaista, ali stvarno srećni – to ne priznajemo ni sebi samima. Ako izuzmemo to da racionalizujemo da smo srećni, što se svodi na konstataciju da smo boguhvala živi i zdravi, koji je to trenutak da smo baš, baš srećni? Da to osećamo, da treperimo, da smo zadovoljni da hoćemo da puknemo od sreće. Kad smo bili mali, mnogo više je bilo tih trenutaka.