sonjalazukicChristmas-9530
PULS GRADA · zdravlje

Kokosova palma (Cocos nucifera) je drvenasta biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovu na obalama i otocima Tihog i Indijskog okeana. Neobičan plod kokosove palme, poreklom je iz Malajskog arhipelaga, ali se od davnina koristio u ljudskoj ishrani, kao brašno, mleko kao i za dobijanje ulja.

Kokosov protein (20% proteina) dobija se mlevenjem kokosove pogače nakon ceđenja ulja iz kokosovog brašna. Bogato je proteinima, vlaknima i omega masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva. Ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. Kokosov protein je postan proizvod.

Blagotvorno dejstvo kokosovog proteina je višestruko:

  • poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija
  • podiže energiju i ubrzava metabolizam
  • doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema
  • deluje kao prirodno detoksikaciono sredstvo
  • pomaže u održavanju Ph vrednosti organizma
  • deluje antivirusno, antibakterijski i imunološki
  • regeneriše kožu i kosu

Sastav: Samlevena kokosova pogača nakon ceđenja ulja.

Način primene: Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme testa, poslastica i hleba. Zbog svog prijatnog mirisa i ukusa odličan je dodatak smutiju, kašama i raznim vrstama filova. Pogodno je za ishranu vegana i vegetarijanaca.

computer-2048166_1920 Black Friday akcija: Dva programa po ceni jednog Slatka zabava Gorki Slatka zabava puna gorčine Nectar podelio jabuke NECTAR podelio sveže jabuke Beograđanima i Novosađanima Preview12cover Sve počinje knjigom · · · ·