ng
PULS GRADA · zdravlje

Kompanijske proslave Nove godine već su za vama, ručak sa kolegama i klijentima, slave, ali očekuje nas i novogodišnja trpeza. pa bogata trpeza za Božić, pa još slava i druga slavlja… Od kraja decembra do kraja januara vazda nešto lepo jedemo. A onda, kada se vratimo u svakodnevicu, shvatimo da imamo višak kilograma. Znamo odakle nam.

Salo na stomaku, stečeno tokom novogodišnjih i božićnih praznika počinje u jednom trenutku da smeta. Kako se otarasiti dodatnih kilograma? Pa dijete, teretana, redukovana ishrana… To znamo. Ali ako ne želimo odmah da vežbamo i idemo na dijetu, možda ne znamo koliko vremena treba da se oni skinu. Šta mislite koliko? Dve nedelje, mesec i nešto? Ne, pet meseci!

Da, dobro ste pročitali, višak kilograma se skida do maja. Barem je tako zaključeno u istraživanju objavljenom u The New England Journal of Medicine. Dakle, na dijetu odmah posle Nove godine, nema izgovora!

Doktor Brian Wansink kaže da oni koji odmah počnu sa vežbanjem i dijetom mogu dosta brzo da skinu kilograme, ali za one koji se samo vrate regulanoj ishrani baš i nema brze pomoći. Šta je konačan zaključak? Kao što se jede u slasti, tako treba i disciplinovano da se vežba. S istim žarom. Telo baš voli masne naslage i teško ih pušta. Na vama je da odlučite šta ćete kad prođu slavlja…

kafa Šta se to dešava u našem telu nakon što popijemo šoljicu kafe? poljubac Benefiti poljupca nazdravlje Koliko godina života provedemo mamurni? doručak Stručnjaci otkrivaju da hrana može pomoći ljudima koji se bore sa depresijom · · ·