Arsenal_cover
KULTURA · muzika

Arsenal Fest 07 biće održan 22, 23. i 24. juna u Kragujevcu, uz nastupe značajnih svetskih i regionalnih imena kakva su Anthrax, Thievery Corporation, Skindred, Dub FX, Ana Popović, Darko Rundek i brojni drugi. Arsenalu će prethoditi „nulto‟ veče 21. aprila, kada na Svetski dan muzike nastupa diva Josipa Lisac.

Hard rokeri Epilog imaju čast da otvore Main Stage, gde prve večeri 22. juna sviraju legendarni metalci Anthrax, domaći Kerber i srpski Irci Orthodox Celts.

Prve večeri na Garden Stage-u pored pank legendi Buzzcocks, domaćeg Ritma nereda i slovenačkog Elvis Jackson-a, nastupiće i instrumentalni rok bend Fitnes, treš metalci Alitor i Forever Storm, kao i death metal Dead Joker.

Darko Rundek dolazi 23. juna u Kragujevac sa velikim pratećim bendom na turneji Apocalypso Now povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma Apocalypso. Druge večeri na Main-u uz Rundeka, bluz gitaristkinju Anu Popović i eklektični Thievery Corporation nastupiće i regionalne zvezde alternativnog roka Repetitor.

Na Gardenu-u 23. juna folk pankerima Brkovima pridružiće se metal kolege Pero Defformero, kao i kultni Bjesovi, a tu su i duhovita Zvoncekova bilježnica, stoner grandžeri Larska, kao i pankeri Pankreas i Crveni karton.

Treće večeri 24. juna, pank legendama Goblinima pripala je čast da zatvore Arsenal Fest 07 nastupom u sitne jutarnje sate na Gardenu, gde će im prethoditi kultni Kralj Čačka, alternativni Damir Urban, čuveni Rambo Amadeus, zatim pank bendovi Bolesna štenad, Špajz i Raskid 13, kao i gotičari Electro Vampires.

Završne večeri Arsenala na Main Stage-u 24. juna sviraju supergrupa Škrtice, velški metal-hiphoperi Skindred, australijska senzacija Dub FX i alternativni Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyote-om.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom – u „Kneževom arsenalu‟, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj „Zastavinoj bašti‟, a tu je i Explosive DJ Stage u obližnjoj rustičnoj „Čaurnici‟, gde dolaze poznati didžejevi kao što su Mihai Popoviciu, Alexander Kowalski, Jeremy Refson a.k.a. Jeremy Tsunami i MarkyZ.

Novina Arsenala 07 je Demolition Stage na kome će se prestaviti 18 perspektivnih izvođača u izboru Beograda 202, Emisije Bunt RTS-a i portala www.noizz.rs.

Josipa Lisac će u okviru turneje kojom proslavlja 50 godina karijere 21. juna održati svoj prvi koncert u Kragujevcu, na Garden Stage-u Arsenal Festa 07. Predgrupa je Agata.

cover matija ban „Matija Ban – letnji dan“: Treći dnevni džez festival by Svetlana Jovanovic Aleksandra Denda predstavlja svoj album u Beogradu Artan Lili 1 2017 foto Sanda Vitorović Novi spot grupe Artan Lili Još uvek ima nade Stigao spot za singl „Još uvek ima nade“ · · · ·