page_cover88
PULS GRADA · deca

Za petnaest minuta možete da skoknete do prodavnice, da se istuširate, da popijete limunadu ili da odgledate vesti. A da li ste znali da je naučno dokazano kako samo petnaest minuta čitanja detetu dnevno pomaže njegovom celokupnom razvoju i ima presudnu ulogu u njegovom odrastanju? Upravo takva svakodnevna aktivnost izuzetno je važna za razvijanje čitalačkih navika, što je bitno ako želimo da naša deca budu uz knjigu i kada odrastu.

Ako volite da čitate i uživate u čitanju, sigurno vam je poznat onaj osećaj kada dobru knjigu ne možete da ispustite iz ruku. Svaki put kada morate zbog nečega da prekinete sa čitanjem čini vam se da se neki važni događaji odvijaju bez vas i vi jedva čekate da se vratite u knjigu kako nešto ne biste propustili. Takav osećaj uzbuđenja u susretu s knjigom gradi se od najranijeg uzrasta, a lako ga može imati svako dete. Važno je samo otpočeti sa čitanjem što ranije i odabrati dobre slikovnice.

Evo recepta za to: knjiga treba da bude duhovita, vešto napisana, privlačno ilustrovana i melodična. Mnoge takve slikovnice objavljene su u izdanju Kreativnog centra. Potražite ih i saznaćete u čemu je tajna. Predlažemo vam sledeće naslove: slikovnice Džulije Donaldson, jedne od najpopularnijih britanskih spisateljica za decu (Grozon, Grozonovo dete, Šta je saznala bubamara mala i Šta je novo saznala bubamara mala), knjige o avanturama mačka Findusa i čiča Petsona poznatog švedskog pisca i ilustratora Svena Nurdkvista, kao i slikovnice Strašna priča Ane Đokić, Cickove avanture Bojane Dimitrovski i Dane Todorović i Put vetra Cao Vensjuena.

Čitajte deci – to je jedan od najboljih načina provođenja nezaboravnog vremena s njima, ali i pravi način na koji ćete dete usmeriti ka odrastanju u srećnu, svestranu i zadovoljnu osobu.

Nađite tih petnaest minuta za čitanje detetu jer, kako je rečeno, sve što je važno događa se u detinjstvu, a kasnije se samo ponavlja.

Dečji sajam u Beogradu XIX Dečji sajam u Beogradu Roditeljsko sagorevanje Roditeljsko sagorevanje: Kad mama više ne može 2571905-45-650-ea084ef27c-1484652653_cover 10 zanimljivosti o Diznijevim crtaćima koje niste znali fatherhood-without-fear-1_cover Najbolji tata na svetu · ·