cover
PULS GRADA · dizajn

Ako volite da vas gosti i prijatelji sa oduševljenjem pitaju: „Odakle ti ovo?!“, onda morate nabavita ova korisna, ali sjajno osmišljena i lepo dizajnirana kuhinjska pomagala. Duhovito, inovativno i praktično, sve ovo karakteriše naredne gedžete koje treba što pre da uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu.

Rende u stilu Kralja Artura

Mini rende u obliku mača savršeno je zgodno za precizno korišćenje, a uz to i simpatično izgleda. Ručka mača zapravo je zgodan i stabilan držač, dok je mala površina oštrog rendeta idealna za korišćenje u jelima, a posebno za dodavanje sira preko paste i rižota.

Rokerska rukavica za rernu

Za ljubitelje jačeg zvuka ova rukavica će biti idealna, jer će se i u kuhinji osetiti kao rok zvezde. Pečenje u rerni više neće biti bapska aktivnost, već muževna akcija, uz zaštitnu rukavicu od kvalitetnog materijala u obliku ruke koja drži „đavolji znak“, sa promišljenim detaljima u vidu printa koji predstavljaju narukvicu sa nitnama i tetovažu.

Daska za sečenje sa avokadima

Ono što je mala crna haljina za svet mode, to je avokado postao u kulinarskom univerzumu – uvek je u trendu, i svi mu se rado vraćaju. Tost sa avokadom prošle godine vladao je na tanjirima širom sveta, pa ga sada možete pripremati koristeći dasku za sečenje koja na sebi ima lepo naslikane prepolovljene avokade.

Sunčana modla za jaje

Doručak možda jeste najvažniji obrok u toku dana, ali zato zna da bude i monoton. Kako biste jutro veselo započeli, pogotovo ako imate decu koju dodatno treba motivisati kada je reč o hrani, ova modla će zagarantovano staviti svima osmeh na lice. Napravljena od silikona, koncipirana je tako da kada razbijete jaje, žumance dobija formu sunca, a belance oblaka.

Držač za ubrus kao veveričina kućica

Jedan od držača za koji ste mislili da nikada ne može da izgleda kul ili bude originalan, jeste onaj za kuhinjski ubrus. Međutim, neko se mudro setio da od toga napravi duhovitu repliku veveričinog doma. Ubrus zapravo izlazi iz balvana drveta, sa kog vas posmatra veverica, a kao dodatni ukras stoji grančica sa listićima.

Noževi duginih boja

Sve što vas podstiče da kuvate i budete kreativni, uvek je dobrodošlo. Noževi često izgledaju monotono, a s obzirom da su trenutno dugine boje i šareniš popularni, neko je uklopio lepo sa korisnim. Otud set noževa koji ne samo da ima drške u boji, već su i sečiva u raznim nijansama. Sa njima seckanje povrća više nikada neće biti dosadno.

Otvarač za flaše u obliku sireninog repa

Sirene su prelepa mitska bića, koja svojom pesmom prizivaju mornare, a mornari očarani njihovim glasom ne završe baš najbolje. U mnogim bajkama i pričama mornari su poznati i po tome da vole da nategnu flašu, pa ako se saosećate sa njima, a težite da budete elegantni kada je i najmanji detalj u pitanju, onda je ovaj otvarač kao stvoren za vas.

Kecelja za super žene

Svi znaju da ste pravi heroj u kuhinji, ali ipak želite dodatno to da naglasite. Onda je ova kuhinjska kecelja koja imitira kostim čuvene Wonder Woman, junakinje stripa (a sada i filma), vaš nov zaštitni znak. Ko zna, možda pomogne u borbi protv zagorele hrane i nepoželjnih fleka.

Kaktus cediljka za citruse

Ova cediljka za limun i pomorandže toliko je slatka da može poslužiti i kao ukras. Oblikom i bojom podseća na saksijicu sa kaktusom, dok joj je veličina predviđena taman za jednu čašu soka, a bez problema se može prati i u mašini za sudove.

Krevetac za sunđer

Ponekad nije samo vama potreban odmor od pranja sudova, već i vašem cenjenom sunđeru. Zato ga smestite na specijalni držač u formi plastičnog kreveca, na kom će delovati kao dušek, i zasluženo se odmoriti nakon napornog dana.

Činijica u obliku korneta

Elegantna porcelanska činijica koja imitira kornet za sladoled pravi je san snova za sve ljubitelje minimalističkog dizajna. U njoj možete poslužiti voće, bombone, makarunse i druge poslastice. Osim toga, ako iz nje jedete sladoled ne treba da brinete da će kao kod običnog korneta procureti sa dna.

Brutalizam u kući: Espresso aparat za fanatične ljubitelje kafe Espresso aparat za fanatične ljubitelje kafe vintagemeerschaumpipeismailozel_cover Stare lule sa erotskim motivima pagecover Kreativni nameštaj od delova starih aviona pagecover99 Papirni abažuri inspirisani morskim životinjama · · · ·