daftpunkgetlucky_cover
KULTURA · muzika

Ne postoji bolji osećaj od leškarenja na plaži ispod suncobrana. I dok uživate u pogledu na more i konzumirate vaš omiljeni hladni napitak, u najvećem broju slučajeva slušaćete aktuelne letnje hitove, koji će vas narednih godina uvek podsećati na blaženstvo koje ste osećali na tom odmoru. Saznajte koje su pesme bile najpopularnije poslednjih 10 leta.

2007: Rihanna feat. Jay-Z Umbrella

Rihanna je i pre 2007. imala hitove, ali je nivo super zvezde kakva je danas, dostigla tek sa ovom pesmom zaraznog refrena „Under my umbrella (Ella ella eh eh eh)“ koji smo pevali svake večeri u klubovima tog leta.

2008: Eric Prydz Pjanoo

Ako vas zanima kako zvuči idealna pesma za žurku na plaži, poslušajte ovo mini remek delo Erica Prydza.

2009: Black Eyed Peas I Gotta Feeling

Leto 2009. je bilo u znaku muzike Davida Guette. Osim što je imao hitove sa Kelly Rowland i Akonom, stigao je da producira i pesmu I Gotta Feeling grupe Black Eyed Peas.

2010: Yolanda Be Cool vs DCup We No Speak Americano

Ne pamtimo kada smo poslednji put čuli ovu pesmu, ali nekoliko letnjih meseci 2010. nismo mogli da pobegnemo od nje.

2011: Calvin Harris Feel So Close

Calvin Harris je talentovani škotski muzički izvođač koji ume da peva, svira, producira i piše pesme. Da li smo napomenuli da je i DJ? Feel So Close je jedna od najpopularnijih njegovih pesama i veliki hit leta 2011.

2012: Wiley Heatwave

Ova pesma prikladnog naslova za leto repera Wiley-a je bila najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji u avgustu 2012.

2013: Daft Punk Get Lucky

Retro zvuk ovog hita grupe Daft Punk nam je prijao leta 2013, a bogami i svakog sledećeg leta, svadbe, rođendana i žurke.

2014: MAGIC! Rude

Sa više od milijardu YouTube pregleda, nije bilo dileme da će pesma Rude kanadskog rege sastava Magic! biti uvrštena među najpopularnije letnje hitove.

2015: Sigala Easy Love

Vesela pesma Easy Love britanskog DJ-a Sigale nas je podsetila da ponovo preslušamo pesmu ABC grupe Jackson 5, koja je delimično pozajmljena u ovom letnjem hitu.

2016: Justin Timberlake Can’t Stop The Feeling!

Poznati producent Max Martin i Justin Timberlake su ujedinili snage u ovoj pesmi koja nas je terala da pevamo u falsetto stilu refren „can’t stop the feeling“ na svim žurkama prošlog leta.

sana-garic1 Muzička recenzija: Sana Garić „Svet za nas“ (Mascom) cover kontras Kontras: Niška pank senzacija promoviše novi album robin-thicke_cover 5 muzičara koji su upropastili svoju karijeru za tren oka DALJINE_naslovna 3000x3000px300dpi_cover Muzička recenzija: Bojana Vunturišević „Daljine“ (Mascom) · ·