Sarlot Genzbur_cover
PULS GRADA · shopping

Po principu „i posle sajma, sajam“ izdavačka kuća Mascom – i nakon Sajma knjiga – nastavlja sa neverovatnim popustima! Tako kuvare najpopularnijih svetskih kulinarskih majstora, poput Gordona Remzija, Lorejn Paskal ili Rudolfa van Vina, možete da kupite sa čak pedeset odsto popusta. Lep poklon ali i dodatak ličnoj biblioteci su i knjige Duška Radovića „Beograde, dobro jutro“, „Ženski razgovori“ i „O plakanju“ ali i one koje je namenio najmlađim čitaocima poput „Poštovana deco“ ili „Zoološki vrt Beograd“.

Sve knjige na „post-sajamskom“ popustu možete da kupite u knjižarama Službenog glasnika, u knjižarama Giunti-Papirna krila, kao i u Makart knjižari u Čumićevom sokačetu.

Pored knjiga na popustu, u okviru akcije „Praznici su blizu“, na sajtu Mascom-a kao i u Mascom Store-u u Čumićevom sokačetu (lokal 38) možete da sebi obezbedite najmanje godinu dana kvalitetne muzike: od ekskluzivnog vinil box-seta Dejvida Bouvija, super deluxe izdanja Led Cepelina, reizdanja prvog albuma grupe „Vajtsnejk“ do  kompleta od čak dvadeset CD-ova Edit Pjaf, kompletnog opusa Gustava Malera i opere Karmen u izvođenju Marije Kalas na vinilu. Popusti se kreću od 10 do 30 odsto a ukupan broj akcijskih naslova je 545, tako da će i oni najizbirljiviji sigurno da pronađu nešto za sebe ili za poklon.

ŠARLOT GENZBUR: MUZIČKA KUTIJA NOSTALGIJE

Najavljujući svoj album Rest koji izlazi 17. novembra francuska glumica i pevačica Šarlot Genzbur je rekla „ovo je prvi put da sam se predala u potpunosti i rezultat pripada samo meni“. Njen peti studijski album Rest je intimni portret osećanja koja su je pratila nakon smrti oca i polusestre a svoj bol nije želela da izrazi samo kroz tugu već i kroz bes, pa pesme oslikavaju sve te emocije, ogoljene do srži.

Takav je i treći singl koji je nedavno objavila Ring a Ring O’ Roses: od prvih koraka, prvih reči, prvog pića, ljubavi na prvi pogled do prvih znakova starenja, u kom Šarlot koristi i engleski i francuski, uklapa stihove pomalo uznemirujuće dečije pesmice „Ring a ring a roses/A pocket full of posies/We all fall down“, i stvara ultimativnu „himnu“ nostalgije. Kao i za prethodna dva singla, Šarlot je i za Ring a Ring O’ Roses režirala spot, u čemu je imala pomoć čuvenog reditelja Larsa fon Trira u čijoj je nezvaničnoj „Depresivnoj trilogiji“ (Antihrist, Melanholija i Nimfomanijak) imala zapažene uloge.

NOVA IZDANJA – PRETPRODAJA

Various Artists
100 Greatest 80s (5 CD)
Sto najvećih hitova iz osamdesetih godina je zbirka koju svaki kolekcionar mora da ima. Obuhvata sve najznačajnije pesme izvođača i grupa koje su obeležile taj period: Duran Duran, Talk Talk, Talking Heads, The Sisters Of Mercy, New Order, Kajagoogoo…  Podsetite se zašto osamdesete nose titulu „najbolje dekade pop muzike“.

Various Artists
100 Greatest Rock (5 CD)

Poznati pisac Džek Keruak rekao je, jednom prilikom, da je „muzika jedina istina“. Ako je tako, onda je rok muzika Biblija te istine. Na pet CD-ova se nalazi sto najvećih rok hitova koji će biti idealan „soundtrek“ za svaki vaš dan.

Various Artists
100 Greatest Driving Songs (5 CD)

Ukoliko idete kolima na neki put ili provodite sate zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi, najbolji saputnik vam je muzika, a kompilacija 100 Greatest Driving Songs je idealna za tu ulogu. Bilo da vam je potrebno nešto za „otvoreni put“ poput Groove is in the heart, Sheena is a punk rocker ili nešto uz šta nećete gubite živce po gradu, sve ćete to naći na ovih pet CD-ova

BOJANA VUNTURIŠEVIĆ: NOVI SINGL I NOVI SPOT

Nakon izlaska albuma Daljine, za koji kažu da je najdragoceniji album novije istorije domaće pop muzike, hitova Kese etikete, Daljine i Vetar u kosi i bogatog koncertnog leta, Bojana Vunturišević je predstavila i četvrti singl, Noćni program. Atraktivni spot, koji je premijerno predstavljen u KC Gradu u sklopu prvog #POPactuallySoirée, režirao je Ivan Stojiljković a u njemu se pojavljuju i devojke iz plesnog kluba „Dance Factory“. Bojana je nedavno imala i uspešan nastup u Zagrebu a nadamo se da uskoro videti i pred željnom beogradskom publikom.


Tito Garmendia U TC “Rajićeva” otvorena prva The Athlete’s Foot prodavnica page 10 savršenih proizvoda inspirisanih umetnošću Air Force porodica Čuveni Air Force slavi 35. rođendan P1010843_1_cover Tri platforme za dizajniranu svakodnevicu (III deo): FAB LIVING BY UNA · · · ·