1490288631-scandi-pink_cover
PULS GRADA · moda

Roze boja se ponovo vratila u mušku modu! Naravno ona nije baš roze roze, šljašteća fluorescentna boja koja nas asocira na Barbikine kuće i druge stvari iz ženskih snova. U pitanju je najblaža, gotovo pastelna nijansa roze boje, koju su modni znalci već prozvali „milenijalska roze“. Kada jednom obratite pažnju na nju, neće vam dati mira.

Na bilbordima nam namiguju zgodni momci u roze majicama sa kragnom, izlozi su puni roze pantalona, a kombinacija roze košulja i crnih ili teget odela je već neko vreme hit među modno osveštenim muškarcima. Ne treba zaboraviti ni poznate trendsetere koji redovno nose svetloroze odeću kao što su fudbaler David Beckham, glumac Tom Hiddleston i pop zvezde Drake i Frank Ocean.

Priča „milenijalske roze“ počinje 2016. godine kada je na sajtu posvećenom bojama Pantone izabrana za boju godine. Nakon toga modni i dizajnerski brendovi su se prosto utrkivali u promovisanju i prodaji proizvoda svetloroze nijansi.

Mada je i dalje daleko popularnija među ženama (kod odeće, asesoara, ali i omota za knjige), „milenijalska roze“ je napravila veliki pomak i na tržištu proizvoda namenjenih muškarcima. Po popularnosti se izdvajaju Oliver Spencer košulje, Acne Studios dukericeCMMN SWDN kratke majice sa kragnom.

U celoj histeriji za ovom bojom, pojavili su se i neki glasovi sumnje koji smatraju da je nepošteno dati ime „milenijalska roze“ za nekoliko jedinstvenih nijansi roze. Najprominentniji među njima je veb magazin Slate, koji je bio najotvoreniji u svojoj kritici u popularnom članku Stop Calling Everything Millennial Pink.

Kakav god da je vaš stav u ovoj debati, ništa vas ne sprečava da uživate u toplini i lepoti ove boje i nabavite sebi ili nekoj dragoj osobi nešto što je „milenijalsko roze“.

30. Fashion Selection Vodimo vas na 30. Fashion Selection Muška prolećna moda Prolećni komadi odeće za muškarce coverleszazous Pokret Zazous: Kada je moda značila revoluciju covermango MANGO: „Priča o jedinstvenosti“ · · · · ·