samoća
PULS GRADA · zdravlje

Ako vam se čini da stalno morate biti u društvu, da se stalno nešto dešava, imate utisak da vam je stalno dosadno kad ste sami, možda bi trebalo da obratite pažnju na to da li vam telo i mozak poručuju da ipak malo iskulirate od druženja i ljudi.

Ako ste bili nervozni više nego obično danas, ili bili frustrirani bez razloga, ovo su mogući znakovi pored puta da vam je potrebno da odvojite vremena za sebe. Teško da možete da se fokusirate na svoje stanje ako ste stalno u društvu. A to putovanje unutar sebe je jedna od najvažnijih stvari koju svaki čovek s vremena na vreme treba da uradi. Zvuči zastrašujuće? Pa strašnije je ako ignorišete ono što vam telo poručuje, a to je da se malo posvetite sebi. Kako da znate da li ste preterali sa druženjem i da je vreme da se posvetite sebi?

1. Unervozite se kad vam zvoni telefon.
Možda svakako niste osoba koja voli da priča telefonom, i to je u redu. Ali ako na svako zvono poželite da razbijete telefon o zid i pitate se ko je sad, možda treba malo da ohladite od društvenih aktivnosti. . Resetovaćete se potpuno.

2. Konstantno se osećate frustrirano?
I sami znate da nešto ne valja. Još ako lako prasnete na ljude u okolini, znajte, bez greške- vi ste spremni za detoks od ljudi.

3. Plaši vas da budete sami
Dakle, obično se ovakav strah javlja kada čovek zaista treba da bude sam i ima nešto sa čim bi hitno trebalo da se suoči. Zašto bi se inače trudio da ni na trenutak ne ostane sam sa sobom? Bolje zavirite u to što vas muči i suočite se sa sobom. Neka vaš otpor bude vaš vodič do saznanja.

.4. Za sve što uradite tražite potvrdu
Ili savet. Sasvim je u redu da upitate za savet ili pomoć ali ako to stalno radite znači da uopšte niste sigurni u sebe. Da li znate šta hoćete, čemu težite i šta su vaši interesi?

5. Odjednom vas svi nerviraju.
Ovo je toliko jasan znak da treba da iskulirate druge ljude, da je prosto zapanjujuće kako to još uvek niste uradili. Zašto biste bili u društvu onih koji vas nerviraju? Da ne biste bili sami? Uozbiljite se, ako nemate razuman odgovor, znači da nemate ni opravdanje! Pravac samoća…

6. Razbolite se u najgorem mogućem trenutku
Nemojte se iznenaditi ako vas telo sabotira. Ako ste bili previše zauzeti u poslednje vreme i nema kraja tom trčanju, telo može da se okrene protiv vas i baci vas u krevet, jer mu je potreban odmor. I to onda kada je pred vama bitan društveni ili poslovni događaj. Ali, ako vi ne pravite pauzu u vašem dnevnom rasporedu, telo mora da nađe način da vas malo osami, i na taj način odmori vaše fizičko i mentalno stanje.

7. Osećate se umorno čak i kada spavate dovoljno
Uzalud se opirete, provedite neko vreme kod kuće gledajući TV i čitajući ili kuvajući, definitivno vam je potrebno da se opustite i iskulirate od drugih. Jeste, spavanje je vreme odmora i vreme kada smo sami, ali ako ste umorni posle osam sati sna, telo vam poručuje da je potrebno da i u toku dana malo odmorite u tišini, sami sa sobom, bez drugih glasova, pa i prisustva drugog ljudskog bića.

stres Efektni trikovi koji eliminišu stres zdravlje Stvari koje svakodnevno utiču na mentalno zdravlje težina Jutarnje navike koje mogu da budu uzrok što i dalje ne skidate kilograme spavanje Kako da pobedite osećaj „nedelje veče“ i spavate kao beba? · ·