mainimage_LiamGallagher
KULTURA · muzika

Ono što nikad nije bilo sporno u vezi s Liamom Galagerom jesu njegovi sigurnost, alavost, samoisticanje, samopromovisanje, samoproklamovanje, što su sve postulati popularne kulture. Pogotovu ako je taj isti rastao pod uticajem samohrane majke bez pravog obrazovanja u okruženju mančesterske radničke klase i pod senkom talentovanijeg starijeg brata Noela.

Ovakva motivacija je od Liama napravila najboljeg frontmena svih vremena (magazin Q) koji je brzim i kusim jezikom uspeo da diskredituje sve što hoda na dve noge i ima ime i prezime. Nekoliko Oasis i Beady Eye albuma kasnije, doduše, skoro četvrt veka kasnije, Liam nam se vraća (mesijanski, a kako drugačije) solo albumom.

Prirodno, jednostavne melodije su pokrivene jakom soničnom muskulaturom, aranžmanima i vrhunskom produkcijom. Lirika dobacuje do lenonovskih skica za npr. album Mind Games, tako da se ova ploča pojavljuje mnogo snažnija nego što realno jeste. Reklama – vrhunski odrađena, svet je zaista dugo iščekivao više Liama a manje njegov album.

Nedavni koncerti, pa i kod nas na Exitu, pokazali su da „naš klinac“ ima potencijal istinske rok zvezde infantilne destrukcije i sentimenta krize srednjeg doba. Iako su pesme, cinično rečeno, iz F u D, iz D u F, bez mnogo mistifikacije, As You Were je na neki način potreban album u ovom svetu da bi utabao stazu mejnstrim rokenrol muzike koja, čini se, odavno ne postoji. Galager hodi stazama U2, koliko god se njemu to ne dopadalo. A o ovom starijem ćemo za koji broj.

Kaliopi 7 - foto Georgi  Hristovski_cover Kaliopi dve večeri zaredom na Kolarcu u akustičnoj varijanti muzikon vizual 2_cover Muzikon 2017: HYPERCUBE sezona i novi doživljaj klasike Bojana Vunturišević „Noćni program“: Beogradska pop heroina Bojana Vunturišević predstavila dva spota Milena Jancuric Muzičari u čast Robertu Glasperu · ·