paul-weller-a-kind-revolution_cover
KULTURA · muzika

Nosilac spomenice Britanskog novog talasa 1977, Pol Veler ove godine proslavlja 40 godina radnog staža u struci, a i po zakonu ima sve uslove da ode u penziju.

Ipak, kako je započeo uspešnu rekonvalescenciju visova i nizova sopstvene karijere sveobuhvatnim albumom 22 Dreams, a pokazao da ima političku i socijalnu žestinu još albumima Wake Up the Nation i Sonik Kicks, prirodno je naslutiti koliko A Kind Revolution može da nosi još uvek žestokog gneva ali i romantizma.

Veler spada u bar pet najvažnijih britanskih muzičara i pop ikona XX kao i XXI veka, mada je jedan od retkih koji i dalje elegantno nose plamen vitalnosti i lepršavost sigurnosti. Ofucana fraza „radost trećeg doba“ ovim Velerovim albumom treba da dobije potpuno novo značenje. Uz valjanu argumentaciju možda govorimo o najboljem solo albumu ovog velikog muzičara.

DavidGuetta_Main_Benny_Gashi-1332_cover EXIT i Sea Dance 2017: Vodič kroz najbolje letnje muzičke festivale pagecover Mascom predstavlja nova muzička izdanja i veliku letnju akciju BeerGarden_2015_Dan2_084 Zagrevanje za „Belgrade Beer Fest“ na Adi Ciganliji Exit_cover EXIT Festival 2017: Leto ljubavi na Petrovaradinskoj tvrđava · ·