thesmithscover
KULTURA · muzika

Danas verovatno postoji armija bledih, mršavih i izmučenih drugara kojima su sunce i diskoteka najveći neprijatelji, godina od 15 do 55, kojima ovaj album neprikosnoveno sedi na gvozdenom tronu. Trideset jednu godinu kasnije, jasno je da je u pitanju veličanstveni produkt gitarskog popa epohe u kojoj još nije izvršena velika tranzicija indija u mejnstrim.

Ipak, politički flagrantna ploča puna sentimentalnog patosa o odbačenosti kao da nije mnogo ostarila, a ovo mega-giga izdanje (3CD+dvd+vinil) dodaje opštoj mistifikaciji.

Naravno, tu je i najprepoznatljivija The Smiths pesma o prizivanju saobraćajne nesreće koja uključuje dabldeker autobus zarad opojnosti neuzvraćene ljubavi. Ali tu su i pomalo zaboravljeni klasici poput The Boy With The Thorn In His Side ili Cemetary Gates.

U dodacima imamo pregršt demo i živih snimaka, kao i B strana, koji su obeležili vreme, možda najbolji primer samoubilačka A Sleep. Dokumentarac je očekivano režirao Derek Džarman. Veliki album za velika vremena i velike devojke…

Bunt u Božidarcu Demo bendovi čuvaju vatru 80-ih Marco-Bailey-Vinicius-Honorio-Šumadija-Fest-2017-Kragujevaccover Šumadija Fest u Kragujevcu Kralj Čačka, Veliki prezir, Stray Dogg Zvuk Beograda: Veliki prezir, Kralj Čačka i Stray Dogg Musicology sessionscover Musicology Barcaffè Sessions: Počinje nova sezona koncerata · · · ·