twinpeakcover
KULTURA · muzika

Dve serije su obeležile ovo leto. „Game of Thrones“, sedma sezona, i povratak „Twin Peaksa“ čije dizgine sve vreme drži Dejvid Linč. Populisti će uvek zaigrati na kartu prve, a elitisti na kartu druge serije.

Povodom potonje pojavila su se dva impozantna vinilna izdanja sve ukupno četiri ploče koje prate genezu instrumentalnih nadovezivanja na izvornika od maestra Anđela Badalamentija, ali i kompilaciju svih onih bizarnih izvođača koji su se pojavljivali na kraju svake epizode od NIN do Edija Vedera ili od Chromatics do Paris Sisters.

Kako je sam Linč, pored toga što je napisao i režirao sve epizode, bio i dizajner zvuka, preporučio je da se serija gleda u mraku, glasno i sa slušalicama. Ista preporuka je i za ovu izvanrednu muziku.

21272683_1633228156751165_2400887769337911595_ocover Džez za DŽ svake subote u Domu omladine Nick Cave Najveće interesovanje za beogradski koncert na celoj turneji Nika Kejva Stuttgart Online Grupa Stuttgart Online snimila spot za pesmu „Ljudi od reči“ everything-nowcover Muzička recenzija: Arcade Fire „Everything Now“ (Universal) · ·