Myobrace 1_cover
PULS GRADA · deca

Većina dece ima veliki otpor kada se postavi pitanje nošenja proteze. Zbog toga se i došlo na ideju o silikonskim protezama, kao što je Myobrace, koje ne moraju da se nose stalno, već svega sat-dva dnevno, kao i tokom noći. Pritom nemaju nikakvih žica i šrafova, a i manje su uočljive.

U traženju načina da ceo proces bude što prihvatljiviji, u pomoć je, između ostalog, pozvana i tehnologija. Putem aplikacije za mobilne uređaje lekar i roditelji mogu u svakom trenutku da prate tok lečenja, ali – što je mnogo važnije – deci se kroz animirane video klipove, primerene njihovom uzrastu, pokazuju vežbe i druge praktične stvari neophodne da bi tretman bio uspešan. Dr Nataša Mratinković, jedini licencirani Myobrace stomatolog u Srbiji, kaže da se uz pridržavanje uputstava ovom terapijom postižu veoma dobri rezultati. Aplikacija je besplatna, i dostupna za Android i iOS uređaje, ali njene pune funkcionalnosti mogu da se koriste tek u okviru tretmana i prema instrukcijama lekara.

page44_cover Ovi stalci za jaja će oduševiti vašu decu page_cover88 Kreativni centar: Slikovnice i njihov značaj Dečji sajam u Beogradu XIX Dečji sajam u Beogradu Roditeljsko sagorevanje Roditeljsko sagorevanje: Kad mama više ne može · ·