Potresne fotografije National Geographic
KULTURA · fotografija

Elijah Walker, foto urednik časopisa „National Geographic“ kaže da je ono što jednu fotografiju čini potresnom, ono što izazove emociju kod onog koji je gleda. Ako uspe da izazove u jednom trenutku radost, bes, tugu, iznenađenje ili strahopoštovanje, takva fotografija zaslužuje divljenje!

Najčešće snažne emocije bude fotografije na kojima su ljudi, ali nije uvek tako. Fotografija mrtve zebre podseća na nepokolebljivost smrti, otapanje glečera podseća na nepovratni ljudski (industrijski) razvoj koji ostavlja nemilosrdne posledice. Fotografije dece su te koje zaista najčešće izazivaju emocije kod ljudi.

Anja (levo) i Sonja su rođene u ruralnoj indijskoj porodici i obe su rođene sa kataraktom, a porodica nije imala novca za njihovo lečenje. Kada su sestre imale 5 i 12 godina, donatori su platili operaciju.

Antonio Abram (13), i sestre njegove Julie Abram (12), i India Abram (12), nose flaše flaširane vode za dnevne potrebe domaćinstva nakon što je voda iz vodovoda proglašena otrovnom.
Koje su to još fotografije koje su ove godine ostavile najsnažnije utiske na ljude, proverite u našoj galeriji

Grinnell glečer, od 1850. godine do danas izgubio je preko 75 odsto svoje površineOtvori galeriju
fotke Fotografije uličnih prodavaca iz drugog ugla pegice Prelepi ljudi sa pegicama mladi Kako su izgledali mladi pre sto godina? foto Iste fotografije nakon 30 godina · ·