koža
PULS GRADA · zdravlje

Način na koji izgledamo u određenom životnom dobu zavisi od genetike, Ali, to nije jedini faktor. našim navikama možemo znatno uticati na proces starenja. Postoje čak i neke na oko bezazlene navike koje kradu našu mladost.

Za neke od njih ste možda svesni da štete vašem izgledu, što se drugih tiče, možda ćete se iznenaditi. Ako stalno kosu vezujete u konjski rep možete baš ošetiti kosu čak toliko da na nekim mestima budete ćelavi. Čak i ako pijete mnogo mleka i to može biti štetno. Supstance koje mleko sadrži mogu da začepe pore kože i učine da koža izgleda masno i umorno.

Moguće je i da ste vi u onoj grupi žena koja redovno maže svoje lice i telo ali zaboravlja ruke! A ruke su najosetljivije na starenje, na njima se veoma lako obrazuju staračke pege i bore. Zato je nega ruku apsolutno bitna. Ako stalno sedite prekrštenih nogu moguće je da je to razlog vaših proširenih vena. Takođe, ovaj položaj nije dobar za karlicu i posebno je štetan za trudnice. Možda i vi češljate kosu čim je operete, ali sačekajte da se malo osuši, jer ako češljate potpuno mokru kosu oštećujete je!

Ako stalno trljate oči možete potpuno oštetiti trepavice, čak toliko da one postanu slabe i sasvim otpadnu. Takođe, možete oštetiti i kožu ispod očiju tako da ona postane crvena, pa ćete svakog jutra izgledati natečeno i umorno. Ako vas svrbe oči, jedna poseta oftamologu mogla bi sve da reši. Takođe, ako stalno dodirujete bradu, obraze, nos , dve štetne stvari činite: stalno istezanje kože dovodi do ranih bora, a ako lice dodirujete prljavim rukama možete još i neku infekciju da zakačite. Ako ste od onih koje nose čitav univerzum u svojoj torbi, nikako ne zaboravite da prebacujete torbu sa jednog na drugo rame. Ako stalno nosite torbu na jednom ramenu vaša kičma može biti u opasnosti.

zdravlje Šta sve možete da učinite da se osećate bolje samoća Možda treba više vremena da provodite sami stres Efektni trikovi koji eliminišu stres zdravlje Stvari koje svakodnevno utiču na mentalno zdravlje · · · ·