Projekat - Zakopčaj me selotejpom
U VAZDUHU · grad

Šta je zajedničko modi i ambalaži? Jedna reč – reciklaža! Iako bi retko ko ova dva pojma doveo u vezu, moda i ambalaža savršeno funkcionišu zajedno kada ih poveže reciklaža. Pri tom, ovde ne mislimo samo na recikliranje modnih trendova i prekrajanje starih stvari iz ormana, već na upotrebu ambalaže u kreiranju sasvim autentičnih modnih komada, kao što su recimo, novogodišnje haljine.

Priliku da i uživo vidite kako sve to izgleda imaćete od 14. do 26. novembra u atrijumu tržnog centra Delta City na izložbi „Zakopčaj me selotejpom“. U koštac sa izazovnim zadatkom da od ambalaže stvore pravu haljinu, uhvatili su se domaći dizajneri među kojima i Igor Todorović koji će predstaviti model od ambalaže „neXt“ sokova.

Svest o očuvanju planete ključna je stvar savremenog čoveka. neXt je u tom smislu svakako na visokom nivou, uzme li se u obzir aktivno učestvovanje u ovakvim i sličnim projektima koji u skladu sa svetskim trendovima, stavlja vizuelne i kreativne discipline u kontekst reciklaže i svesti čoveka o okolini“, kaže Todorović.

Što se tiče same haljine, ona bi trebalo da sasvim spoji svet neXt sokova i modnog izraza ateljea Igora Todorovića.

Kada vidite kako ambalaža oživljava pod veštim rukama dizajnera, naviklih da rade sa finim materijalima, svilom i čipkom, verovatno će i vama sinuti neka ideja, kako da iskoristite ono što biste inače bacili. U slučaju da ipak niste toliko kreativni, možda vas izložba natera da počnete da sakupljate ambalažu za reciklažu jer se reciklirani materijali sve više koriste u izradi predmeta koje koristimo u svakodnevnoj upotrebi. neXt ambalaža je dizajnirana tako da savršeno očuva svaki sunčev zrak koji je voće pretvorio u čistu energiju – ono što ljubitelji neXt sokova prepoznaju već na prvi gutalj. Da bi mogli da nastavimo da uživamo u omiljenim ukusima plodova prirode, potrebno je da je očuvamo, jer za razliku od neXt sokova, koje štiti upravo ambalaža, priroda nema ambalažu. Ali ima nas! Zato, trk na izložbu da upoznate neXt trend godine!

„Haljina koju smo zajednički definisali potreba je brenda neXt da u ovom kobrendingu sa Ateljeom Igor Todorović, poveže svoju orijentisanost savremenom, eklektičnom, istraživačkom i inovativnom izrazu i potrebi. Futurizam i okrenutost ka budućnosti osnovna je estetika onoga sto ćemo kroz haljinu zajednički predstaviti publici“, ističe Todorović.


whisky-glass-wallpaper-3 Prvi sajam viskija u Beogradu top roštiljska i safalafa Cveće zla: Gastronomski hedonizam za svačiji ukus Grand Black and Easy Ne propustite prvu jutarnju kafu! Priprema pobednickog koktela sa Metaxa 12 zvezdica Izabran najbolji barmen na „Metaxa kupu“ u Beogradu · · ·