cover www.pepper.ph
PULS GRADA · gastro

Kako biste ostali motivisani i inovativni u kuhinji, uvek su vam potrebne sveže ideje i konkretni predlozi. Sve vam to nudimo kroz narednih 5 saveta, zbog kojih ćete biti na putu da postanete pravi gastronomski ekspert.

Čudo u samo jednoj šerpi

Već neko vreme veoma je prisutan trend kuvanja jela u jednoj šerpi. To znači da sve sastojke, začine i kondimente ubacite u posudu za kuvanje, a zatim zaboravite na nju dok jelo ne bude gotovo. Ovo ne samo da ubrzava čitav proces, i umanjuje stres, nego takođe znači da ćete imati znatno manje posuđa da perete na kraju obroka, što je uvek dobrodošlo. Ideja za ovakva jela ima pregršt po raznim kuvarima i blogovima, a preporuka je da svakako isprobate piletinu sa pirinčem, kari sa račićima, čili sa mesom, razne špagete i druge paste, ribu u sosu od paradajza, rižoto sa tikvicama, sočivo sa kobasicama, čušpajz od sezonskog povrća…

Uvek spremna ledena kafa

Istina je da se isplati odvojiti vreme kako biste neke stvari pripremili unapred, jer će vam kasnije to puno značiti, a pogotovo ako govorimo o kuvanju. Ako samo dan ranije napravite čija puding, ili ostavite ovas da preko noći stoji u mleku sa suvim voćem, sutra ćete imati instant doručak, pa tako i vreme da se posvetite drugim stvarima. Ovo pravilo važi i za sve ljubitelje ledene kafe. Prvo, naravno, izaberite svoju omiljenu kafu, bila ona espreso, nes ili neka druga. Napravite veću količinu, pa kad se ohladi na sobnoj temperaturi, prespite je u flašu, a zatim stavite u frišider. Ujutro samo dodajte mleko i zaslađivač po želji, i kafa je već spremna za degustaciju!

Pronađite inspiraciju na polici

Jedan od glavnih problema, kada je kuvanje u pitanju, jeste nedostatak inspiracije. Verovatno ste primetili kako manje-više vrtite par istih recepata u krug. To je zaista šteta, jer postoji toliko zanimljivih jela iz celog sveta koje vredi probati. Zato poradite na svojoj biblioteci u kuhinji gde držite kuvare, i neka ne skupljaju prašinu, već ih stalno listajte. Kuvanje treba da bude zabavno i relaksirajuće, a ne samo obaveza zbog koje prevrćete očima. Zbog toga će vam kuvari zagarantovano pomoći da proširite svoje gastro vidike. Esperimentišite, isprobajte egzotične recepte iz dalekih zemalja, ali i pronađite jednostavna rešenja kada ste u gužvi i trci s vremenom.

Ne zaboravite na zamrzivač

Zamrzivač je vaš veliki prijatelj i podrška, pa nemojte u njemu držati isključivo led. Kad god vam se pruži prilika ubacite nešto u njega, i videćete kako će vam u kriznim situacijama sve to što ste skladištili biti od velike pomoći. Zamrznuto povrće, začinsko bilje, morski plodovi, meso i lisnato testo uvek će biti korisni. Pored toga, skuvajte veću količinu nečega, pa jedan deo zamrznite, i tako ćete imati gotovu pripremljenu domaću hranu, koju samo treba da podgrejete. Hlebovi, peciva i sosevi su dobar primer za to, kao i jela poput lazanje, punjenih paprika i zapečenog povrća sa sirom.

Odaberite kvalitet sa dugim rokom trajanja
To znači da svoju ostavu i frižider napunite sa jednostavnim sastojcima koji dugo mogu da stoje, i budu vam na dohvat ruke. Na taj način uvek ćete moći nešto da pripremite, bez da jurite u prodavnicu. Integralna testenina, pirinač, proso, sočivo i kus-kus, dobro će vam poslužiti za brz ručak ili večeru. S druge strane, ovas, med, kakao prah, orasi, lešnici, bademi i suvo voće poput kajsija, grožđa, kokosa, urmi i brusnica, uvek će biti korisni za zdrav doručak i kolače. Pesto sos, humus, pečene paprike u tegli, masline, kapari i inćuni, obogatiće svako jelo, samo ih obavezno držite u frižideru kako bi ostali sveži.

Zakuska sa Zlatiborac dimljenom pečenicom Majstorski narezano – 2 sendviča koja morate probati cover www.cinematicpaintings.com La dolce vita: Nezaboravni slatkiši iz filmova (II deo) Slatka proslava preduzetničkog duha u Srbiji Slatka proslava preduzetničkog duha u Srbiji dc601e9c17f4e5549b5b8434dd95507b4f55a700e0aba65bd9ad20df89019f90_3758948 Snup Dog objavljuje svoj prvi kuvar · · ·