cover
PULS GRADA · gastro

Biti glavni kuvar za Britansku kraljevsku porodicu sigurno je jedno od najinteresantnijih zanimanja koje školovani gastronom može da ima. Tako Daren Mekgrejdi tačno zna šta najviše voli da jede kraljica Elizabeta II, šta je volela princeza Dajana, šta vole prinčevi Vilijam i Hari.., jer se godinama bavi odlukama šta je ono što će se naći u njihovim tanjirima. A ko je među njima zavisnik od čokolade, kao i kako da napravite omiljeno kraljevsko jelo, saznaćete u nastavku…

Razlika između Vilijama i Harija

Kao i svi drugi smrtnici, kada su prinčevi bili mali nisu baš naročito voleli da jedu povrće i zeleniš. I uz veliki trud njihovih dadilja da jedu što više brokolija, njih dvojica su bili zadovoljni činijom žitarica i pahuljica. Obožavali su sve tipove pržene piletine i pečenog krompira, kao i mnoge druge klasične tradicionalne đakonije. Međutim, dok princ Vilijam uopšte nije fan začina, Hari naprotiv izuzetno voli dobro začenjenu hranu, a posebno indijski kari. Ali, ono što i jedan i drugi beskrajno vole da jedu, jeste nešto sa čim ćete se verovatno i vi složiti, a to je – pizza.

Princeza Dajana nije jela crveno meso

Zna se da je uprkos idealizovanoj slici koja se predstavljala u javnosti, život princeze Dajane iza zidova palate u stvari bio poprilično težak. Dugo je patila od raznih poremećaja u ishrani, uključujući i bulimiju. Bez obzira na ove poteškoće koje je vremenom uspela da prevaziđe, jedna namirnica koja nikada nije bila uključena u njenu ishranu, bilo je crveno meso. Za razliku od Dajane, njeni mladi sinovi-prinčevi voleli su goveđi file i rebarca.

Kraljica je čokoholičarka

Za ručak kraljica preferira sve što se može naći na kraljevskom imanju. To, pored raznog povrća, od ribe uključuje lososa, a od mesa divljač i živinu. Ali ono što je posebno interesantno, a što možda niste znali, jeste da je Elizabeta II veliki fan čokolade. I zapravo, po rečima kuvara Darena, jede je kad god joj se pruži prilika.

Pečeno pile je glavno

Izgleda da je pečeno pile omiljena hrana među britanskom kraljevskom porodicom, koju svi članovi vole. Princeza Dajana je uvek jela belo meso, a prinčevi batake i hrskavu kožicu. Na svečanoj večeri na kojoj je Hari zaprosio Megan, služeno je naravno i pečeno pile, a s obzirom da je Megan poznata po zdravom načinu ishrane, i ona se radije odlučila za pileća prsa, baš kao što je nekada njena svekrva.

A kako biste i vi usavršili ovaj recept, evo saveta direktno od kraljevskog kuvara.

5 trikova da dobijete najukusnije pečeno pile

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

2. Izvadite piletinu iz frižidera i temeljno je prebrišite papirnim ubrusom.

3. Dobro posolite piletinu, ali nikako nemojte dodavati masnoću u vidu ulja ili putera.

4. Stavite pile na papir za pečenje, a zatim na rešetku u rerni, jer će na taj način topao vazduh najbolje cirkulisati oko mesa.

5. Pecite pile sat vremena, bez da menjate temperaturu. Tako ćete dobiti sočno meso i hrskavu kožicu.

carrot_cake_recipe_from_the_1970s Povratak omiljenih ukusa ’70-tih Home Made sladoled_sladoled u casama Home Made sladoled: My Sweet Harmony 18 - Zlatiborac juneća kobasica u sosu od bibera Zlatiborac preporučuje: Juneća kobasica u sosu od bibera page_cover Kada restorani preteraju u „kreativnosti“ · · · · · · ·