robot
U VAZDUHU · tech/web

Piaggio, poznati proizvođač skutera nedavno je predstavio novu stvarčicu sa kojom izlazi na tržište- robota nosača. Piaggio Gita je robot koji može da izvrši isporuku kao i svaki dostavljač, ali može i da vas kao pas verno prati. Izgleda da smo spremni za 22. vek!

Piaggio Fast Forward se bavi potragom za novim, inovativnim transportnim rešenjima u urbanim sredinama, koristeći mobilne platforme. Nedavno je razvijen i Piaggio Gita, droid koji može da raznosi stvari po adresama i da nosi stvari iz kupovine.

Dakle, priče o tome kako će nas zameniti roboti više nisu smeštene u SF romane ili daleku budućnost, a dame konačno mogu da ostave svoje drage da uživaju u sportskom poslepodnevu, dok one u šoping vode malog robota. Piaggio Gita je prvo remek-delo kompanije Piaggio Fast Forward, i moramo reći da je ideja odlična a relizacija još bolja. mada, naravno, sve je i dalje u test fazi.

Piaggio Gita ima 66 cm i može da nosi teret do 18 kilograma. Ima ugrađen GPS sistem i radi potpuno nezavisno od čoveka. A može i jednostavno da prati onog kome treba da prenese teret. Dakle, i nosač i poštar.

Na vrhu ima pokopac koji je prostor za prtljag, što znači da više ne morate da vučete namirnice, sa pijace recimo. Njegovi proizvođači kažu da Gito ume i psa da prošeta. Videćemo uskoro da li će ovaj robot proći test fazu i hoćemo li ga sretati na lokalnim ulicama.

Piaggio Gita Otvori galeriju
ili ili: simultani prevodilac koji ruši jezičke barijere nokia Legenda se vraća: Nokia 3310 u modernom dobu Picture1 Huawei i Ricostru se udružuju cm Cinetrii: Sajt koji predlaže tematski povezane filmove · ·