Pizzagram
PULS GRADA · gastro

Pizzagram donosi Beogradu do sada nepostojeću verziju pice „in teglia alla Romana‟ iliti pica u plehu na rimski način. Radi se o nečemu potpuno drugačijem od pica na koje smo do sada navikli.

Alla Romana je pica, na oko nešto debljeg testa, ali je u suštini veoma vazdušasta i lagana sa izrazito hrskavom koricom. Pizzagram svoju picu pravi na način da se ne bi postideli ni pravi Rimljani. Ideja je napraviti picu koja neće biti doživljena kao junk food, što u suštini zavisi od sastojaka koji se za nju koriste. U tu svrhu skoro 90% sastojaka su uveženi iz Italije, od brašna koje dolazi iz Napulja, preko deset vrsta sireva od kojih neke možete naći isključivo u Pizzagramu, do pršuta i salama iz različitih italijanskih regija. Rezultat je jedan pre svega kvalitetan i lagan obrok u neuobičajenoj formi pice.

PizzagramOtvori galeriju

O recepturi i kvalitetu računa vodi vlasnik i glavni pica majstor Pavle Branković koji je određeno vreme proveo na obuci i praksi u Italiji te stekao i zvanje pica instruktora. Neki od ukusa koji su u stalnoj ponudi su originalna kreacija Pizzagrama i u takvoj kombinaciji se ne mogu naći nigde drugo.


Made in Italy Nedelja italijanske kuhinje u Beogradu Magična napoletana pizza Restoran Campania: Magični pizza show pagecover Brendirani macaronsi Home Made: Sjajan korporativni poklon! Megle_cover Ukus vitalnosti ·