covermtsapp
U VAZDUHU · tech/web

Pobednici šestog mts app konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje, Mateja Brnabić, Luka Simić i Lazar Premović iz „Računarske gimnazije“ u Beogradu posetili su „Svetski kongres mobilne telefonije“ u Barseloni, gde su obišli štandove izlagača iz celog sveta i upoznali se sa najnovijim dostignućima u mobilnoj telefoniji.

„Zahvaljujući pobedi na mts app konkursu, dobili smo priliku da posetimo Svetski kongres mobilne telefonije i upoznamo najnovije uređaje i trendove u mobilnoj industriji. Poseta kongresu za nas predstavlja izvanredno lično iskustvo, videli smo dosta zanimljivih stvari, i dobili smernice i ideje o tome gde je danas mobilna tehnologija i u kom pravcu će se kretati narednih par godina“, svoje utiske preneli su Mateja, Luka i Lazar.

Matija, Luka i Lazar bili su u prilici da isprobaju najnovije aplikacije, a najviše su se zadržali u najvećoj hali, na štandovima proizvođača telefona. Tokom posete kongresu za njih je organizovana i ekskluzivna prezentacija proizvoda i usluga kompanije Huawei, a predstavljena im je i platforma ALL IP čiju implementaciju Telekom Srbija sprovodi u okviru modernizacije informaciono-tehnološke infrastrukture u našoj zemlji.

Menadžer za korporativnu društvenu odgovornost u Telekomu Srbija Miroslava Tešin Popović, koja je sa učenicima i njihovom profesorkom informatike Dušom Vuković posetila kongres, istakla je da je do sada dvadeset učenika, pobednika mts app konkursa imalo priliku da se uveri zbog čega je kongres u Barseloni najznačajnija manifestacija na polju mobilne komunikacije u svetu.

Kako bi podržao razvoj preduzetničkog duha među mladima, Telekom Srbija pokrenuo je mts app konkurs sa ciljem da podstakne i nagradi izradu najzanimljiivijih i primenljivih aplikacija. Pobednički tim iz Računarske gimanzije iz Beograda razvio je aplikaciju WalkieTalkie koja omogućava korisnicima da preko LAN mreže ili mobilnog hotspota, koriste mobilni telefon kao voki-toki, u situacijama i na mestima gde telefon nije moguće koristiti na uobičajeni način. Aplikacija se može preuzeti sa Google playa.


Galaxy-Tab-S3-Hands-On-2 Samsung predstavio novi Galaxy Tab S3 sen Senstone: Uređaj koji zapisuje vaš govor google Google skida piratske sajtove sa prve strane 1_opsta_milenijalci_2_cover Samo za milenijalce · · · · · ·