rezbarenovoce
PULS GRADA · gastro

I dok je većina njegovih kolega izabrala da se bavi slikanjem ili vajanjem, japanski umetnik Gaku se odlučio za nešto sasvim drugačije. Naime, on se u svom radu isključivo fokusirao na pravljenje umetničkih dela od hrane.

Oslanjajući se na staru japansku tradiciju pod imenom „mukimano“, Gaku na voću i povrću rezbari najrazličitije šare i oblike, stvarajući od njih hranu koju je stvarno šteta pojesti.

Ipak, neizbežno je da ovako dekorisana hrana pre ili kasnije završi na njegovoj trpezi. Na našu sreću, Gaku fotografiše svako svoje umetničko delo pa ih tako sada možete videti u našoj galeriji, ali i na njegovom Instagram profilu.

Prelepo rezbareno voće i povrće koje je šteta pojestiOtvori galeriju
page-lulu Lulu pekare: Ukusna priča koja traje DSCF8978-cover Gastro tradicija poznate kulinarske škole Le Cordon Bleu page-fat-boys Fat boys: Obavezno odredište za sve gastronome Istok 104 EDIT cover Istok: Popularni restoran vijetnamske kuhinje ima novi meni · ·