Stado film (foto: Aleksandar Letić)
KULTURA · film/TV

Večeras je svečana premijera „Stada“, novog domaćeg filma u kome glavne uloge tumače naši poznati glumci/komičari Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić i Nataša Ninković. Pored toga što tumači glavnu ulogu, Kojo je film režirao i producirao. Saznajte više!

Prvobitna Kojina i Cvijanovićeva ideja je bila da snime seriju, veliki regionalni projekat koji će imati nekoliko sezona. Tako je nastala pilot epizoda za seriju Mamurluci koja nikada nije emitova, ali je poslužila kao inspiracija/podsticaj za nastanak filma. Stado je prvobitno trebalo da režira Goran Gajić, ali ga je pred sam početak snimanja zamenio Kojo, prvi put u toj ulozi. Kojo je, uz Biljanu Prvanović, film i producirao, dok je za scenario bio zadužen Nebojša Romčević (scenarista filmova Kordon, Na lepom plavom Dunavu, Bićemo prvaci sveta, serije Ljubav, navika, panika…).

Ako se film pokaže uspešnim, u planu je i snimanje serije Klasa po Romčevićevom scenariju u kome će se pojaviti isti junaci – glumci i drugi filmski radnici koji pokušavaju da se bave svojim poslom u nemogućim uslovima. Brojni glumački ansambl prevode Kojo, Cvijanović, Trivalić, i Ninković, a u filmu glume i Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Branislav Trifunović, Marko Gvero, Lako Nikolić, Goran Šušljik, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković… Zanimljivo je da se u filmu, u manjim ulogama, pojavljuju Hristina Popović i Petar Strugar koji su zajedno sa Kojom i Vesnom Trivalić nedavno glumili u hit filmu Jesen samuraja koji se još uvek prikazuje u bioskopima.

U zvaničnom sinopsisu piše da je Stado „urnebesna satirična komedija o životu iza kamere“, te da se „do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa sa đavolom, ako je potrebno.“ Stado je komedija o glumcima, ali i našoj stvarnosti, trenutku u kome živimo. Film je nastao u saradnji i uz pomoć kuće K12, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Prva TV i Cineplexxa. Film traje 99 minuta, a distributer je Con Film. Beogradska premijerna prikazivanja zakazana su za danas, sredu, 23. novembra u Sava centru (sa početkom u 20:00) i u bioskopu Cineplexx u Tržnom centru Ušće (sa početkom u 21:00). Novosadska premijera će biti održana dan kasnije, u bioskopu Arena Cineplex, a u četvrtak širom Srbije počinje i redovna distribucija filma.

Mladen Đorđević Ciklus filmova „Moj izbor“ po odabiru Mladena Đorđevića Heroji američkog filma 5 heroja američkog filma koje nije stvorio Marvel filmovi Novi filmovi koje ste možda propustili Bioskop u novembru Bioskopska ponuda: novembar 2016. · ·