guggenheim-art-history-archive-free-online-3_cover
KULTURA · knjige

Ako volite modernu umetnost obradovaće vas vest da je muzej Gugenhajm u Njujorku na svom sajtu objavio više od 200 knjiga za besplatno preuzimanje posvećenih autorima i stilovima modernizma.

Ne samo što možete da ih čitate dok ste na internetu, već postoji i mogućnost da ih skinete u PDF ili ePub formatima i pregledate kada niste konektovani. Knjige iz kolekcije možete besplatno preuzeti na ovoj adresi. Već oko pola decenije, ljudi iz muzeja Gugenhajm su posvećeni digitalizovanju svojih kataloga izložbi i knjiga o umetnosti, a sada i vi možete da uživate u rezultatima njihovog truda. Bilo da želite da se upoznate sa istorijom umetnosti preko knjiga kao što su Picasso and the War Years Expressionism, a German intuition ili pročitati prvi engleski prevod knjige Vasilija Kandinskog On the spiritual in art, digitalizovana Gugenhajm arhiva će vam pružiti sate i sate besplatnog učenja.

Među interesantnim naslovima ove virtuelne biblioteke mogu se pronaći i knjiga o kineskoj umetnosti 20. veka, kao i katalozi retrospektiva velikih imena savremene umetnosti kao što su Francis Bacon, Mark Rothko i Paul Klee. Ako planirate da posetite muzej Gugenhajm, sada se možete unapred upoznati sa delom izložene kolekcije pregledom ove knjige.

Još jedna velika njujorška institucija umetnosti je besplatno otvorila vrata svojih galerija javnosti. U pitanju je MoMA (Muzej moderne umetnosti), koja vam omogućava da na njihovom veb-sajtu pogledate umetnička dela iz svake izložbe u muzeju od 1929. do danas.

Haruki Murakami portret Predstavljena knjiga o trčanju Harukija Murakamija Only Book copy copy THE ONE: Jedna knjiga za mir coverbooka Tri prolećna hita iz Booke Pozivnica-maraton2 „Beogradski čitač“ – Drugi književni maraton · ·