Young computer programmer at a startup company
U VAZDUHU · tech/web

Odlična zarada, prilika za rad od kuće ili mogućnost da se uvek pronađe novi posao beneficije su programerskog posla koje svi već dobro znamo. Međutim, koliko je zapravo teško postati programer?
Najveća predrasuda u vezi sa programiranjem jeste da je to zanimanje za one koji su bili najbolji iz matematike u osnovnoj i srednjoj školi i još tamo stekli neka nezaobilazna znanja sa kojima sada mogu da nastave školovanje za programera. To nije tačno. To je tajna koju drugi programeri možda nisu stigli da podele sa ostalima na vreme.

Ne postoji neki određeni profil ličnosti osobe koja je predodređena da uspe u programiranju. Nisu presudna ni interesovanja za tehnologiju, ni sposobnost da instalirate Windows, ni ocena iz matematike ili fizike. Presudno je da napravite izbor. Savremeni programski jezici su mnogo dostupniji i jednostavniji za rad nego pre nekoliko godina.

Važno pitanje: izbor programskog jezika

Koliko ćete brzo i efikasno napredovati u programiranju zavisi, pre svega, od toga koliko pametno izaberete programski jezik. Nije svaki jezik idealan za početnike, niti jednako razumljiv u početku.

Jedan od odličnih izbora je učenje PHP-a. Idealan je za ulazak u svet web programiranja, nije previše komplikovan, a ujedno je i veoma tražen. Omogućiće vam da već na početku karijere zarađujete više od 600 evra, a vrlo brzo, uz malo iskustva, ulazite u krug onih koji zarađuju preko 1.000 evra mesečno.

Programski jezik C# takođe je vrlo popularan, tražen i plaćen, a oni koji nisu imali iskustva sa programiranjem mogu baš kroz njega steći zvanje programera. U C# jeziku ćete moći da programirate za web, radite na razvoju igara i Microsoft programa. Početna plata je iznad 700 evra.

Ukoliko u startu znate da želite da se bavite programiranjem video-igara ili Android aplikacija, najbolje je da se odlučite za programski jezik Java. Kako je Java već nekoliko godina najtraženiji programski jezik na IT tržištu, nećete dugo čekati na posao. Java programeri u proseku zarađuju 833 evra na početku karijere.

Pametnim koracima do željenog zanimanja

Prvi koraci su uvek teški i susret sa programskim jezikom često zna da bude frustrirajuć. Ipak, uz prave programe za učenje, stvari se brzo menjaju i shvatate da nadalje sve zavisi od vaše posvećenosti.

ITAcademy je idealan saveznik svakome ko želi da na ovom putu ima zagarantovan uspeh. Ono što vam je potrebno su dobri uslovi, znanja i pomoć mentora kako biste što pre bili spremni za prve poslove. Sve to naći ćete na jednom mestu samo na ITAcademy. Domaće i strane IT kompanije pune su stručnjaka koji su u svet programiranja ušli upravo kroz neki od ITAcademy programa. Njihovi uspesi najbolji su dokaz da granice ne postoje.

Iskoristite narednu godinu da promenite svoj život, pokrenete karijeru i ostvarite odličnu zaradu. Školovanje na ITAcademy je najbolja odluka koju u ovom trenutku možete doneti. Odlučite da li će vas PHP, Java, C# ili možda neki drugi programski jezik odvesti do željenog zanimanja. Posetite sajt www.it-akademija.com!

tb TetraBin: Kada bacanje smeća postane zabavno the-toothpaste-squeezer_cover 5 savršenih proizvoda za lenje ljude cover 10 najuticajnijih ljudi na internetu Skup blogera ZE(H)N plus ZE(H)N Završen susret blogera iz Nemačke i Srbije · · · · · · ·